15-04-2018

Mange tager for let på, at skildpadder skal have UVB-lys og varme

Vi forsøger i dag at sætte et par billeder på, hvorfor UVB-lys og varme er livsvigtigt for dine skildpadder.

Vi forsøger at efterligne solens stråler, det gør vi med en UVB-pære og en varmepæren. Det er naturen selv vi vil efterligne.

Foto. "Krølle" blev indleveret for 5 år siden, hvor hun manglede UVB-lys og alt andet. Billedet er taget 2 år efter hun blev reddet, som hun ser ud i dag. Krølle lever i en havedam, om sommeren og indendøre om vinteren. Hun blive aldrig pæn igen. Men hun lider nu ikke længere af skjoldråd. Hun er en falsk landkortskildpadde "Mississippi".

Mange tager desværre for let på, at sumpskildpadder, landskildpadder og andre krybdyr i det hele taget, skal have UVB-lys og varme. Skildpadder der lever deres liv indendørs, skal have kunstig sollys. Det er livsvigtigt, at dine sumpskildpadder, har både en UVB pære og en varmepærer.

Sumpskildpadder kan ikke optage vitaminer, mineraler og kalk, i deres krop, hvis ikke krybdyret har adgang til både en UVB pære og en varmepære.

UVB-lys til skildpadder skal have den helte rigtige strålingsstyrke, derfor kan du ikke benytte uv-lys fra en diskokugle eller solarium, det virker ikke, på dine dyr.

De sumpskildpadder, der er i handlen, gennem dyrehandlen, de skal have en 5,0/Forest UVB pære. 
Landskildpadder i Europa, skal have en 5,0/Forest UVB pære.

Det er vigtigt, at du kender din skildpaddes art og vide skildpaddens behov. Vi kan ikke bare gætte os til, hvordan en skildpadde skal passes.

Fordi man ikke kan se eller forstå UVB-lys? Er det ikke det samme som, at skildpadder ikke har behov for UVB-lys. Andre har løst gåden for os, så dem retter vi os efter.

Havedam. Sumpskildpadder der ikke har fået UVB-lys og varme, de kan ikke overleve at skulle gå i vinterdvale, i en havedam. Skildpadder der tages ind om vinteren, de kan heller ikke undværer UVB-lys og varme, bare lige hen over vinteren, indtil dyrene igen kan komme udenfor, i solen.

UVB pærer afgiver højst i et år, nok UVB-lys. Lyser pæren stadigvæk, så benyt evt. pæren i garagen, i skuret eller din gang.

Dine skildpadder skal også kunne kravle op på land, hvor dyrene får en højere temperatur på 30-35 grader. Ellers vil skildpadden ikke kunne forbrænde/fordøje sit foder og derved få gavn af dit dyre indkøbte foder. 
Fordi fodret trænger ned gemmen skildpaddens tarm og ud, er det ikke ensbetydende med, at skildpadden har fået gavn af fodret. 
UVB-lys og varme er nøglen til, at skildpadden kan optage næringsstoffer fra fodret og leve det godt skildpaddeliv.

Vi sætter heller ikke en kage i ovnen ved 20 grader, og tror, at kagen er sprød og lækker, når lågen åbnes. Nej, der skal varme til og nok af den ellers sker der ikke en en ski'! Det samme med det foder din skildpadde spiser, kan skildpadden ikke finde varme, oppe på land og derved lade skildpaddens krop og organer/"ovn" blive varmet op, så forbrænding/fordøjelse af fodret begynder, så sker der heller ikke en ski'!

UVB-lys og varme er lige så vigtigt, for din skildpadde, som det er at du fodre din kat og hund! Det kunne du ikke finde på at stoppe med!? Det er fuldstændig det samme.

Pattedyr, hunde og katte har en "ovn" indbygget, med en temperatur på ca.38 grader, forbrænding/fordøjelsen foregår derfor automatisk. Skildpadder skal først ud og finde brænde, til deres "ovn", altså, de skal finde en solplads.

Skildpadder og krybdyr er ectothermic, hvad vi normalt vil kalde "koldblodet/vekselvarme" . Det betyder, at skildpadder ikke frembringer deres egen kropsvarme, som pattedyr gør. Vi kan også sige, at skildpadder ikke har en indbygget "ovn". Skildpadder tager/har kropstemperatur, efter deres omgivelser, er vandet, skildpadden svømmer i 20 grader, så er skildpadden også tyve grader. Det er ikke nok til, at sætte skildpaddens indre "ovn" i gang,så skildpadden får glæde af det foder du giver dyret.
Derfor skal du bare hjælpe skildpadden til, at kunne få hævet sin krops temperatur. Anskaf den rette UVB pære og varmepære, til din skildpadde. Det er let.

For kun kr.189,95 kan du i vores www.SkildpaddeShop.dk skaffe dig de rette pærer, båden en UVB- og varmepære.

Skal vi hjælpe dig, så sig endelig til.
Vi modtager alle slags skildpaddearter
Sumpskildpadder
Kontakt hverdag. kl.11-17
Tlf.:22348298 - Mail.:kontakt@Sumpskildpadder.dk

Vores www.SkildpaddeShop.dk har vi oprettet for at hjælpe dig og så vi kan hjælpe endnu flere skildpadder. Ingen andre en skildpadder har gavn af overskuddet her, end vores skildpadder.