Dyrevelfærd, dagens oplevelser, idéer og tips

21-08-2018

Vi har svært ved at have råd til at tage imod de gule- og rødøret terrapiner, medmindre dyrenes ejer betaler os for at tage imod deres skildpadder. Ikke alle kan eller vil betale, vi er bevidst om at mange terrapiner derfor vil ende deres liv i naturen.

Gul- og rødøret terrapiner er i dag blevet forbudt at købe og sælge af private. Vi må modtage de forbudte terrapiner. Lov imod terrapiner

Det her vil Sumpskildpadder gerne kunne.

Sumpskildpadder er et trekløver. 

  • Vi hjælper skildpadder til et bedre liv.
  • Vi passer på vores natur og dyreliv.
  • Vi hjælper mennesker, der er kommet i klemme, med deres dyr.

Efter den nye lov imod terrapiner, er trådt i kraft, så er det blevet sværere og dyrere for Sumpskildpadder at bevarer alle blade i trekløveret.

Vi forsøger at redde skildpadder, inden de måske ender deres liv ude i den danske natur og vi vil også gerne kunne indsamle de skildpadder, der allerede er sat ud i naturen.

Ingen andre dyreværnsforeninger vil have det mindste med sumpskildpadder at gøre, fordi de koster dem penge. 

Ja, det er ikke gratis at hjælpe og redde skildpadder. Men, vi kan dog gøre det for et minimum af omkostninger, af, hvad de andre skal have for opgaven. Fordi vi alle i Sumpskildpadder arbejder frivilligt og ulønnet. 

Ingen har sagt at vores arbejde skal være problemfrit. Vi er glad for skildpadder, vi er i det hele taget glade for det arbejde, vi kan udføre, for vores fælles natur og ikke mindst er vi glade for at kunne give mere viden til de danske skildpaddeejer og endelig kunne hjælpe dem, hvis det bliver nødvendigt.

Sumpskildpadder i naturen, de ødelægger leveforholdet for de danske naturligt hjemmehørende dyrearter og æder deres fødegrundlag. Sumpskildpadder æder alle arter af vandlevende insekter også de sjældne, frøer af alle arter også de sjældne grønne løvfrøer, latterfrøen og den lille vandsalamander og deres æg og yngel, bliver også en del af sumpskildpaddernes føde.

Fugle, ænder, deres kyllinger og ællinger, de forsvinder også, hvor der lever sumpskildpadder. Af andre fuglearter der påvirkes af sumpskildpadder, er blandt andet den toppede lappedykker, dens æg og unger. Er lappedykkeren én gang jaget væk, fra sin rede, så bliver der ingen unger, det år. Det er bare nogle af de dyr, der påvirkes og udkonkurreres af sumpskildpadder. 

Læs mere om sumpskildpadde problemet: Sæt ikke dyr ud!

Herfra Sumpskildpadder vil vi fortsat forsøge at hjælpe alt det vi kan, med det vi har af muligheder. 

Andre steder der tager imod skildpadder og har en Håndteringsaftale til terrapiner, fra Miljøstyrelsen. De steder, vil de generelt aflive jeres skildpadder.

Hvorimod vi giver alle skildpadder en chance for at få et god skildpaddeliv. Men, det kan ikke lade sig gøre gratis.

Bliv medlem kr.100 af Sumpskildpadder og deltag i arbejdet for de glemte skildpadder og vores fælles natur. - Husk at sende dit navn og mailadresse med din indbetaling til MobilePay 53711 - Sydbank reg. 7701 konto 0002 209 490

Handel dine skildpaddeartikler og foder på vores

Formand 

Sumpskildpadder

11-08-2018

Dyrehandlen sælger i hundredevis af sumpskildpaddearten cooter, for tiden. Tænker du på at købe en cooter, ved du så godt, hvor stor en sumpskildpadde du réelt køber? Den lille søde 4-5 cm cooter unge, opnår en skjoldlængde på 25-45 cm. + hoved, ben og hale, det er lige så stor som en bageplade, i en ovn!!! 

Pris ca.200 pr. skildpaddeunge.

Du kan ikke forvente at din dyrehandler ved, hvor stor en cooter bliver. 

Denne sumpskildpaddeart hører ikke hjemme, i akvarier, men kun i en sikker havedam. Har du ingen erfaring, med sumpskildpadder, så ved du ikke noget om, hvor meget der skal til for, at holde en sumpskildpadde inde, i din havedam? De fleste, tager alt for let på denne opgave.

Hvordan sikrer jeg min havedam, så sumpskildpadder ikke flygter?

Foto. Denne cooter, der kun er få centimeter stor, når du køber den hos din dyrehandler, til kr.200. Skildpadden hører kun hjemme, i en stor indhegnet havedam.
Andrew holder her en cooter hun, der kan blive over 40 cm. i skjoldlængde. Fotograf George L. Heinrich.

Hvilken sumpskildpadde, skal jeg vælge, når jeg begynder min skildpaddehobby?

Der findes flere forskellige cooter arter: Meget mere om Cooter

Her hos Sumpskildpadder har vi jævnlig adoptionsklare cooter og altid moskusskildpadder.   Adoptionsliste

Er du i tvivl, ring eller skriv gerne til Sumpskildpadder tlf.:22348298  -  mail.:kontakt@sumpskildpadder.dk

17-06-2018

Det er fuldstændig forkasteligt, at nogle dyrehandler, har de her dødspool, i deres forretninger. 
Man bliver så træt, når den dyreetiske moral skubbes i baggrunden, for penge.

Det er tilladt, at sige nej tak, til en handel, når uvidende kunder, ønsker sig en dødspool.

De forhåbentlige kun få dyrehandler, der kan få sig selv til, at sælge en dødspool. De skal skamme sig!

Dødspool sælges i tusindvis, i Kina og i andre mindre oplyste samfund. Men, jeg havde håbet på at dødspool, var et overstået kapitel, i et så oplyst samfund, som det danske.
Dødspool var populære i 1970 og 80'ernes Danmark.

Er du i tvivl om, hvad jeg mener der er problemer med dødspool. Der er ikke plads til varme og UVB-lys, dyret kan ikke få motion/rører sig, vandet bliver møjbeskidt, hvis ikke det fordamper, altsammen er livsnødvendigt. Når skildpadden vokser, så vil de fleste ikke købe et størrer akvarium eller har råd til et størrer akvarium, til deres dyr, de har allerede mistet interessen for skildpadden. Derfor dør de fleste skildpaddeunger, i de her dødspool. Det er desvære også så let, at tage en dødspool i hånden og skylle indholdet ud i toilettet, hvilket desværre sker. Et akvarium er sværer at bakse rundt med.

Ja, igen, undertegnede er godt gal i skralden over dødspool, er tilbage i dyrehandlen!

Her fra Sumpskildpadder, vil vil gerne vide, hvilke dyrehandler i Danmark, der sælger de her dødspool, til skildpadder. Vi vil så tage kontakt til de dyrehandler.

Oplysninger om, hvad god skildpadde-velfærd er, håber vi, I vil dele sammen med os. Tak!

Foto: I dødspool magen til, dør der i tusindvis af skildpadder, hvert år.

Sumpskildpadder opsamlingshjem, modtager alle slags skildpadder, hvis du ikke længer kan eller vil beholde din skildpadde.

Sumpskildpadder
Formand
Claus Sand

Telefontid hverdag kl.11-17 - Besøg efter aftale
Tlf.:22 34 82 98
Mail.:kontakt@Sumpskildpadder.dk

06-05-2018
Det er trist.
Vi får jævnlig spørgsmål om, hvorfor deres sumpskildpaddeunge er død?
 
Det er sådan at sumpskildpadder bliver produceret, på skildpaddefabrikker. Ja, sådan er det.
Her bliver alle skildpaddeunger, der kommer ud af æggene solgt, til dyrehandlen og evt. de kinesiske restauranter.
I naturen, vil en svag unge, hurtig blive spist. 
 
I har måske været uheldig med, at få sådan en svag unge?
Noget andet, kan være, at jeres dyrehandler, ikke har haft UVB lys, over sine skildpaddeunger. Sumpskildpaddeunger reager hurtigt negativ og bliver svage, hvis de ikke har adgang til en solplads med både UVB-lys og varme (normalt to pærer/lystofrør).
Mangler unger UVB lys, i bare kort tid, er det ikke sikkert at de kan reddes. Selv om ungen købes og kommer hjem til et terrarium, hvor der hænger det rette UVB-lys og varme, så kan de unger ikke altid reddes.
 
UVB-lys forbedre ungens immunforsvar, deres appetit, mulighed for at kunne optage mineraler, kalk og vitaminer, fra deres foder, med mere. 
 
Derfor når du er ude og vil købe en sumpskildpaddeunge, så kik efter om dyrene har en solplads, med både UVB-lys og varme. Har ungerne ikke UVB-lys og varme, så gå et andet sted hen, hvor de ved, hvor vigtigt det er at holde skildpaddeunger under de rigtige forhold.
 
Vil du vide mere om, hvorfor UVB-lys og varme, er livsvigtig for Sumpskildpadder.
 
Her hos Sumpskildpadder kan du adopter sumpskildpadder. Adoptionsklare skildpadder
Sumpskildpadder
Tlf.:22 34 82 98
Mail.:kontakt@Sumpskildpadder.dk
03-05-2018

Venlig orientering. Sumpskildpadder og vores skildpadder opsamlingshjem, er ikke zoologisk haver, hvor man kan komme på besøg, uden ærinde. I kan desværre ikke forvente, at dukke uanmeldt op og så få adgang. Det skyldes ikke uvilje. Men, det vil kræve lønnet personale, zoo godkendelser, en meget større økonomi og meget mere. Hvilket er helt uerealistisk, at kunne opnå, for en niche dyreværnsorganisation, der alligevel hjælper ca.1000 skildpadder om året. Hos Sumpskildpadder, er alle frivillige og ulønnet.

Er du medlem af Sumpskildpadder, er du altid velkommen forbi og se vores dyr. Medlemmer er en del af vores korps af frivillige ambassadører.
Bliv medlem
Års kontingent kr.100
Livsvarigt kontingent kr.800
Ved medlemsindbetaling, husk venligst, at sende navn og din mail-adresse med.

MobilePay 53711
Sydbank reg.7701 konto 0002 348 306
Indbetalingkort kan sendes til mail og med post
SkildpaddeShop.dk er en uundværlig del af Sumpskildpadder