Dyrevelfærd, dagens oplevelser, idéer og tips

28-11-2018

Sumpskildpadder: Aflever ikke din sumpskildpadde, til de skildpaddeindsamler der ikke har en tilladelse fra Miljøstyrelsen, så de må modtage terrapiner! De vil i mange tilfælde kun udnytte andres problemer og tænker tit kun på egen profit og ikke på dyrene! Er du i tvivl, kontakt Sumpskildpadder tlf.:22348298

Landskildpadder: Det samme gælder, aflever ikke din landskildpadde, til profit-jæger! Du ved ikke noget om, hvor eller hvem din kæleskildpadde ender hos, måske i udlandet.  Vi kender flere profit-jæger og er absolut ikke interesseret i dem.

Personer med samlermani der ikke kan magte opgaven: Vi kender flere personer, i Danmark, der bare ikke kan lade være med at samle alle de skildpadder til sig, de kan komme i nærheden af. En del af dem tror, de kun kan hjælpe skildpadder. Har de overhovedet råd til at holde alle de skildpadder, de får ind? Er det sådan et sted, din skildpadde skal hen? Vi er jævnlig forbi skildpaddeejer, der har gabt over for mange skildpadder. Tit, er det med store udgifter for Sumpskildpadder, at hjælpe dem!

Tænk dig om, når du sælger dit akvarium og udstyr: Sælger du dine skildpadder med, skal du sikre dig, at den nye ejer også er interesseret i dyrene og ikke kun i akvarium og udstyr. Vi ved sumpskildpadder er blevet smidt ud i den første den bedste sø, den nye ejer er kørt forbi.

Her hos Sumpskildpadder og vores samarbejdspartner KrybdyrInternatet.dk og Falster-Krybdyr.dk hjælper og modtager vi sumpskildpadder og landskildpadder. Vi arbejder altid for, at finde gode hjem, til din skildpadde.

Vi ved godt mange har det sådan "ude af øje ude af sind", men skildpadder er levende væsner og har vi først fået en skildpadde (fodrer du skildpadden, er det din!), så skal vi også påtage os ansvaret for dyret og ikke falde til den nemme løsning, der ikke altid giver én den bedste samvittighed.

Får vi for mange skildpadder hos Sumpskildpadder, så tager vi os af problemet på en human og ordentlig måde. Vi efterlader ingen skildpadder i naturen, i affaldsspanden og andre mærkelige steder, hvor man ellers kan finde skildpadder.

Foto. Dette mærkat møder du, hvor Sumpskildpadder har godkendt opsamlingshjemmet.

24-10-2018

Vi mangler en sø til vores gul- og rødøret terrapiner. Så vi kan give levedygtig skildpadder det gode skildpaddeliv.

Her hos Sumpskildpadder ønsker vi ikke at aflive raske skildpadder! 

Vi efterlyser en sø eller stor dam der er sikker indhegnet, så skildpadderne ikke kan komme ud i vores danske natur. Vi efterlyser steder, hvor der kan holdes minimum 50/100 dyr.

Vi tænker på en sø eller stor dam ved en herregård eller slot, zoologisk have, kommune eller et andet tilsvarende sted i Danmark.
Sumpskildpadder der ligger på land og soler sig, er altid noget der vil skabe en god snak og hygge blandt jeres besøgende og turister.

Kan det være noget for jer, at deltage i vigtigt dyreværnsarbejde og samtidig tilføre jeres sted lidt ekstra kolorit til jeres sø eller store dam, så hører vi meget gerne fra jer. Vi tager en snak om, hvad der skal til og hvad I kan få ud af det.

Vi vil give alle de skildpadder vi modtager og indsamler en chance for at få det gode skildpaddeliv.

Gul- og rødøret terrapiner er i dag forbudt under EU og dansk lov. Vi har tilladelse til at må modtage terrapiner.

Kontakt Sumpskildpadder

www.SkildpaddeShop.dk

11-08-2018

Dyrehandlen sælger i hundredevis af sumpskildpaddearten cooter, for tiden. Tænker du på at købe en cooter, ved du så godt, hvor stor en sumpskildpadde du réelt køber? Den lille søde 4-5 cm cooter unge, opnår en skjoldlængde på 25-45 cm. + hoved, ben og hale, det er lige så stor som en bageplade, i en ovn!!! 

Pris ca.200 pr. skildpaddeunge.

Du kan ikke forvente at din dyrehandler ved, hvor stor en cooter bliver. 

Denne sumpskildpaddeart hører ikke hjemme, i akvarier, men kun i en sikker havedam. Har du ingen erfaring, med sumpskildpadder, så ved du ikke noget om, hvor meget der skal til for, at holde en sumpskildpadde inde, i din havedam? De fleste, tager alt for let på denne opgave.

Hvordan sikrer jeg min havedam, så sumpskildpadder ikke flygter?

Foto. Denne cooter, der kun er få centimeter stor, når du køber den hos din dyrehandler, til kr.200. Skildpadden hører kun hjemme, i en stor indhegnet havedam.
Andrew holder her en cooter hun, der kan blive over 40 cm. i skjoldlængde. Fotograf George L. Heinrich.

Hvilken sumpskildpadde, skal jeg vælge, når jeg begynder min skildpaddehobby?

Der findes flere forskellige cooter arter: Meget mere om Cooter

Her hos Sumpskildpadder har vi jævnlig adoptionsklare cooter og altid moskusskildpadder.   Adoptionsliste

Er du i tvivl, ring eller skriv gerne til Sumpskildpadder tlf.:22348298  -  mail.:kontakt@sumpskildpadder.dk

17-06-2018

Det er fuldstændig forkasteligt, at nogle dyrehandler, har de her dødspool, i deres forretninger. 
Man bliver så træt, når den dyreetiske moral skubbes i baggrunden, for penge.

Det er tilladt, at sige nej tak, til en handel, når uvidende kunder, ønsker sig en dødspool.

De forhåbentlige kun få dyrehandler, der kan få sig selv til, at sælge en dødspool. De skal skamme sig!

Dødspool sælges i tusindvis, i Kina og i andre mindre oplyste samfund. Men, jeg havde håbet på at dødspool, var et overstået kapitel, i et så oplyst samfund, som det danske.
Dødspool var populære i 1970 og 80'ernes Danmark.

Er du i tvivl om, hvad jeg mener der er problemer med dødspool. Der er ikke plads til varme og UVB-lys, dyret kan ikke få motion/rører sig, vandet bliver møjbeskidt, hvis ikke det fordamper, altsammen er livsnødvendigt. Når skildpadden vokser, så vil de fleste ikke købe et størrer akvarium eller har råd til et størrer akvarium, til deres dyr, de har allerede mistet interessen for skildpadden. Derfor dør de fleste skildpaddeunger, i de her dødspool. Det er desvære også så let, at tage en dødspool i hånden og skylle indholdet ud i toilettet, hvilket desværre sker. Et akvarium er sværer at bakse rundt med.

Ja, igen, undertegnede er godt gal i skralden over dødspool, er tilbage i dyrehandlen!

Her fra Sumpskildpadder, vil vil gerne vide, hvilke dyrehandler i Danmark, der sælger de her dødspool, til skildpadder. Vi vil så tage kontakt til de dyrehandler.

Oplysninger om, hvad god skildpadde-velfærd er, håber vi, I vil dele sammen med os. Tak!

Foto: I dødspool magen til, dør der i tusindvis af skildpadder, hvert år.

Sumpskildpadder opsamlingshjem, modtager alle slags skildpadder, hvis du ikke længer kan eller vil beholde din skildpadde.

Sumpskildpadder
Formand
Claus Sand

Telefontid hverdag kl.11-17 - Besøg efter aftale
Tlf.:22 34 82 98
Mail.:kontakt@Sumpskildpadder.dk

06-05-2018
Det er trist.
Vi får jævnlig spørgsmål om, hvorfor deres sumpskildpaddeunge er død?
 
Det er sådan at sumpskildpadder bliver produceret, på skildpaddefabrikker. Ja, sådan er det.
Her bliver alle skildpaddeunger, der kommer ud af æggene solgt, til dyrehandlen og evt. de kinesiske restauranter.
I naturen, vil en svag unge, hurtig blive spist. 
 
I har måske været uheldig med, at få sådan en svag unge?
Noget andet, kan være, at jeres dyrehandler, ikke har haft UVB lys, over sine skildpaddeunger. Sumpskildpaddeunger reager hurtigt negativ og bliver svage, hvis de ikke har adgang til en solplads med både UVB-lys og varme (normalt to pærer/lystofrør).
Mangler unger UVB lys, i bare kort tid, er det ikke sikkert at de kan reddes. Selv om ungen købes og kommer hjem til et terrarium, hvor der hænger det rette UVB-lys og varme, så kan de unger ikke altid reddes.
 
UVB-lys forbedre ungens immunforsvar, deres appetit, mulighed for at kunne optage mineraler, kalk og vitaminer, fra deres foder, med mere. 
 
Derfor når du er ude og vil købe en sumpskildpaddeunge, så kik efter om dyrene har en solplads, med både UVB-lys og varme. Har ungerne ikke UVB-lys og varme, så gå et andet sted hen, hvor de ved, hvor vigtigt det er at holde skildpaddeunger under de rigtige forhold.
 
Vil du vide mere om, hvorfor UVB-lys og varme, er livsvigtig for Sumpskildpadder.
 
Her hos Sumpskildpadder kan du adopter sumpskildpadder. Adoptionsklare skildpadder
Sumpskildpadder
Tlf.:22 34 82 98
Mail.:kontakt@Sumpskildpadder.dk