Dyrevelfærd, dagens oplevelser, idéer og tips

22-06-2018
Bestyrelsen har valg, at lukke hovedparten af vores opsamlingshjem. 
 
Vi har I Sumpskildpadder valgt at fokusere og bruge vores resurser på de opsamlingshjem og samarbejdspartner, der giver mest mening for Sumpskildpadder. 
De tre internater, vi er nu, er dem der får flest skildpadder ind. Esbjerg  Kokkedal og Nykøbing-Falster modtager tilsammen 80% af de skildpadder, der kommer ind, hvert år.
 
Der er ikke noget mærkelig i, at vi ændrer Sumpskildpadder, til det behov der er. Vi må og skal tage hensyn til vores tidsforbrug og økonomi. Lige som alle andre, der skal have tingene til at hænge sammen. Vi er en forening med kun få frivillige, alle ulønnet.
Sumpskildpadder har ingen mulighed for at kunne ansætte personale.  
 
Det skal indrømmes, vi har ikke været glade for at lukke flertallet af vores opsamlingshjem, en del af dem er selvfølgelig skuffet. Vi har gennem årene, fået mange gode skildpaddevenner, på de nu lukkede opsamlingshjem. Det har derfor også været en lang og svær beslutningsproces, vi har været igennem. Men, det er den rette løsning for Sumpskildpadder. Vi vil spare meget tid og en stor del af vores budget, kan nu flyttes til mere akutte opgaver. Så bestyrelsen fortsat kan honorer lovgivningen og opfylde de krav der pålægges vores arbejde. Love og krav, skal ligesom dyrene alle have førsteprioritet. 
 
Som noget nyt, indfører vi her hos Sumpskildpadder nu dyrlægekontrol, af vores dyrehold og daglige procedure.
 
Formand
Claus Sand
17-06-2018

Det er fuldstændig forkasteligt, at nogle dyrehandler, har de her dødspool, i deres forretninger. 
Man bliver så træt, når den dyreetiske moral skubbes i baggrunden, for penge.

Det er tilladt, at sige nej tak, til en handel, når uvidende kunder, ønsker sig en dødspool.

De forhåbentlige kun få dyrehandler, der kan få sig selv til, at sælge en dødspool. De skal skamme sig!

Dødspool sælges i tusindvis, i Kina og i andre mindre oplyste samfund. Men, jeg havde håbet på at dødspool, var et overstået kapitel, i et så oplyst samfund, som det danske.
Dødspool var populære i 1970 og 80'ernes Danmark.

Er du i tvivl om, hvad jeg mener der er problemer med dødspool. Der er ikke plads til varme og UVB-lys, dyret kan ikke få motion/rører sig, vandet bliver møjbeskidt, hvis ikke det fordamper, altsammen er livsnødvendigt. Når skildpadden vokser, så vil de fleste ikke købe et størrer akvarium eller har råd til et størrer akvarium, til deres dyr, de har allerede mistet interessen for skildpadden. Derfor dør de fleste skildpaddeunger, i de her dødspool. Det er desvære også så let, at tage en dødspool i hånden og skylle indholdet ud i toilettet, hvilket desværre sker. Et akvarium er sværer at bakse rundt med.

Ja, igen, undertegnede er godt gal i skralden over dødspool, er tilbage i dyrehandlen!

Her fra Sumpskildpadder, vil vil gerne vide, hvilke dyrehandler i Danmark, der sælger de her dødspool, til skildpadder. Vi vil så tage kontakt til de dyrehandler.

Oplysninger om, hvad god skildpadde-velfærd er, håber vi, I vil dele sammen med os. Tak!

Foto: I dødspool magen til, dør der i tusindvis af skildpadder, hvert år.

Sumpskildpadder opsamlingshjem, modtager alle slags skildpadder, hvis du ikke længer kan eller vil beholde din skildpadde.

Sumpskildpadder
Formand
Claus Sand

Telefontid hverdag kl.11-17 - Besøg efter aftale
Tlf.:22 34 82 98
Mail.:kontakt@Sumpskildpadder.dk

06-05-2018
Det er trist.
Vi får jævnlig spørgsmål om, hvorfor deres sumpskildpaddeunge er død?
 
Det er sådan at sumpskildpadder bliver produceret, på skildpaddefabrikker. Ja, sådan er det.
Her bliver alle skildpaddeunger, der kommer ud af æggene solgt, til dyrehandlen og evt. de kinesiske restauranter.
I naturen, vil en svag unge, hurtig blive spist. 
 
I har måske været uheldig med, at få sådan en svag unge?
Noget andet, kan være, at jeres dyrehandler, ikke har haft UVB lys, over sine skildpaddeunger. Sumpskildpaddeunger reager hurtigt negativ og bliver svage, hvis de ikke har adgang til en solplads med både UVB-lys og varme (normalt to pærer/lystofrør).
Mangler unger UVB lys, i bare kort tid, er det ikke sikkert at de kan reddes. Selv om ungen købes og kommer hjem til et terrarium, hvor der hænger det rette UVB-lys og varme, så kan de unger ikke altid reddes.
 
UVB-lys forbedre ungens immunforsvar, deres appetit, mulighed for at kunne optage mineraler, kalk og vitaminer, fra deres foder, med mere. 
 
Derfor når du er ude og vil købe en sumpskildpaddeunge, så kik efter om dyrene har en solplads, med både UVB-lys og varme. Har ungerne ikke UVB-lys og varme, så gå et andet sted hen, hvor de ved, hvor vigtigt det er at holde skildpaddeunger under de rigtige forhold.
 
Vil du vide mere om, hvorfor UVB-lys og varme, er livsvigtig for Sumpskildpadder.
 
Her hos Sumpskildpadder kan du adopter sumpskildpadder. Adoptionsklare skildpadder
Sumpskildpadder
Tlf.:22 34 82 98
Mail.:kontakt@Sumpskildpadder.dk
03-05-2018

Venlig orientering. Sumpskildpadder og vores skildpadder opsamlingshjem, er ikke zoologisk haver, hvor man kan komme på besøg, uden ærinde. I kan desværre ikke forvente, at dukke uanmeldt op og så få adgang. Det skyldes ikke uvilje. Men, det vil kræve lønnet personale, zoo godkendelser, en meget større økonomi og meget mere. Hvilket er helt uerealistisk, at kunne opnå, for en niche dyreværnsorganisation, der alligevel hjælper ca.1000 skildpadder om året. Hos Sumpskildpadder, er alle frivillige og ulønnet.

Er du medlem af Sumpskildpadder, er du altid velkommen forbi og se vores dyr. Medlemmer er en del af vores korps af frivillige ambassadører.
Bliv medlem
Års kontingent kr.100
Livsvarigt kontingent kr.800
Ved medlemsindbetaling, husk venligst, at sende navn og din mail-adresse med.

MobilePay 53711
Sydbank reg.7701 konto 0002 348 306
Indbetalingkort kan sendes til mail og med post
SkildpaddeShop.dk er en uundværlig del af Sumpskildpadder

20-04-2018

Det er ikke et ukendt fænomen at moskusskildpadder bider hinanden. Det er meget let at overse bidskader, hos moskusskildpadder. De er mest aften og nataktive, det kan derfor gøre det lidt sværer, at holde øje med dyrene.

- Vi ser typisk bidskader, hvor mange moskusskildpadder lever tæt sammen, på for lidt plads.
- Hvor der er én eller flere hanner, i akvariet. Har du to hanner, er der garanti for, at de vil slås og bide hinanden. Så meget garanti som man nu kan give, når man arbejder med dyr.

Mere om aggressive skilddpadder og hvordan du kan undgå skader, på dine dyr.

Foto. Her risikerer formanden for Sumpskildpadder, lidt af sin førlighed, så du kan se, skildpaddens skadede fod.