Vinterferie uge 12 - Adr. Kvaglundparken 1. 3.sal. 6705 Esbjerg Ø. - Tlf.:22 34 82 98 Tirsdag kl.11-17. Besøg efter aftale. Mail.:Kontakt@Sumpskildpadder.dk
↑ Kokkedal Krybdyrintetnatet.dk - Nykøbing F. Falster-Krybdyr.dk - Christiansfeld SolenesVenner.dk ↑

Hvorfor bliver min skildpadde syg - er død?

Deform terrapin. Puklen er ikke kommet af sig selv. En person har overhovedet ikke sat sig ind i, hvordan skildpadder skal passes.

Skildpadder dør generelt fordi de ikke har en solplads, med UVB-lys der fungere og en varmepære der giver dyret den rette temperatur. 

Hvorfor er UVB-lys og varme livsvigtigt 

Vi ser desværre også en del sumpskildpadder der bliver fodret med katte- og hundefoder. Hvilket ikke er godt, fordi katte- og hundefoder indeholder alt for meget protein.

Sumpskildpadder skal have skildpaddefoder. Fordi skildpadder hører til krybdyr og er ikke pattedyr. 

Skildpadder = krybdyr og skal passes derefter, det er vigtigt at du forstår forskellen på krybdyr og pattedyr. 

Livsbetinget sygdomme hos sumpskildpadder.

Find UVB- og varmepærer på vores SkildpaddeShop.dk - Det gode skildpaddeliv.

I marts måned dør mange sumpskildpadder, der lever udendørs i havedam!

En del af de sumpskildpadder der vågner efter endt dvale, har hævede eller helt lukkede øjne. Det kan let ende med at være en død skildpadde!

Vi gennemgår to scenarier.

Marts måned, i denne periode dør der mange sumpskildpadder. Sumpskildpadder vækkes "*før tid" eller naturligt efter flere måneder i dvale, hvor dyrene nu er svagest. 
Det er vigtigt at du holder øje med dine udendørs sumpskildpadder, på denne tid af året!

*Vejrskift, til pludselig nu at være varmt. Det kan være livsfarlig for dyret, hvis vejret pludselig bliver kold igen. Kan skildpadden gå i dvale igen? 

1. Svømmer din sumpskildpadde rundt i havedammen, på denne tid af året. Så vil vi tage skildpadden ind, indtil dammens temperatur når ca.15 grader, så kan sumpskildpadden sættes ud i dammen igen.

Vi anbefaler at man tager sumpskildpadden ind i en balje eller andet, og giv dyrene den samme vandtemperatur, der er udenfor, lad vandet varme sig selv op til rumtemperatur ca.20 grader. Så slipper du normalt for at dine dyr bliver forkølet eller får lungebetændelse..

Sumpskildpadder begynder ikke at tage føde til sig før vandet når en 12-14 grader.

Husk, skildpadden skal også have en solplads, med 30-35 grader, under varmepæren. Sumpskildpadden skal også have en UVB pære op.

2. Har din sumpskildpadde hævede øjne?

Sumpskildpadder der dukker op af dvalen med hævede øjne. Måske opdager du at skildpadden ligger og flyder i dammen? Det er tit tegn på at skildpadden har det dårligt.

Vi ser meget tit sumpskildpadder der dukker op af dammen, efter endt dvaleperioden, i det tidlige forår. En del af de sumpskildpadder lider af hævede øjne. De sumpskildpadder har ikke taget føde til sig, gennem hele vinteren, hvorfor de har tæret på deres ressourcer. Mange af de sumpskildpadder har A-vitaminmangel?

Vi anbefaler at man tager de sumpskildpadder ind i en balje eller andet, og giv dyrene den samme vandtemperatur, der er udenfor, lad vandet varme sig selv op til rumtemperatur. Så slipper du for at dine dyr bliver mere syge. Link til - Øjen problemer

Sumpskildpadder begynder ikke at tage føde til sig før vandet når en 12-14 grader. Med ordentligt foder og Korvimin der indeholder vitaminer, kalk/mineraler, en solplads med UVB-lys og varme, så vil dyrets øjne normalt komme sig ret hurtigt.

Du spørger "hvordan kan jeg fodre en skildpadde der ikke kan se?" Link til - Hvordan kan man fodre en blind skildpadde 

Er du i tvivl, kontakt din krybdyrkyndige dyrlæge.

Vi har UVB- og varmepærer, kvalitetsfoder, Korvimin mineraler og vitaminer på lager, så dine skildpadder hurtigt får kræfterne tilbage efter dvaleperioden SkildpaddeShop.dk

Følg årets skiften i en havedam;  Hvor vi giver råd og tips til at forbedre dine sumpskildpadders overlevelseschancer.

Solplads/landdel til din sumpskildpadde

Stor solplads/flydeø mål 46 x 23 cm. Vi har også en kæmpe flydeø. Se dem på SkildpaddeShop.dk

På vores side "Solplads idéer" viser vi, hvordan du kan give dine sumpskildpadder en solplads. Nogle af de viste solpladser, er kun til midlertidig brug og andre er med lidt for sjov.

Du vil finde inspiration, i billederne, så du kan oprette en god solplads til dine sumpskildpadder.

Ønsker du en solplads der er klar til brug, find dem på vores SkildpaddeShop

Til den gode solplads, hører der både en UVB- og varmepære til. UVB-lys og varme

Tænk over, hvem du afleverer din skildpadde til!

Flok alm. moskusskildpadder (Sternotherus odoratus)

Sumpskildpadder: Aflevere ikke din sumpskildpadde, til de skildpaddeindsamler der ikke har en tilladelse fra Miljøstyrelsen, så de må modtage terrapiner! De vil i mange tilfælde kun udnytte andres problemer og tænker tit kun på egen profit og ikke på dyrene! Er du i tvivl kontaktinfo. Sumpskildpadder 

Landskildpadder: Det samme gælder, aflever ikke din landskildpadde, til profitjæger! Du ved ikke noget om, hvor eller hvem din kæleskildpadde ender hos, måske i udlandet.  Vi kender flere profitjæger og er absolut ikke interesseret i dem. 

Personer med samlermani: Personer der ikke kan magte opgaven. Vi kender flere personer, i Danmark, der bare ikke kan lade være med at samle alle de skildpadder til sig, de kan komme i nærheden af. En del af dem tror, de kun kan hjælpe skildpadder. Har de overhovedet råd til at holde alle de skildpadder, de får ind? Er det sådan et sted, din skildpadde skal hen? Vi er jævnlig forbi skildpaddeejer, der har gabt over for mange skildpadder. Tit, er det med store udgifter for Sumpskildpadder at hjælpe dem! 

Tænk dig om, når du sælger dit akvarium og udstyr: Sælger du dine skildpadder med, skal du sikre dig, at den nye ejer også er interesseret i dyrene og ikke kun i akvarium og udstyr. Vi ved sumpskildpadder er blevet smidt ud i den første den bedste sø, den nye ejer er kørt forbi. 

Kvalitetsfoder til sump- og landskildpadder

Græske landskildpadder er godt i gang med vores kvalitetsfoder.

Direkte til vores SkildpaddeShop 

Kvalitetsfoder til dine skildpadder - Både til sump-, og landskildpadder. Foder dine skildpadder gerne vil spise og indeholder alle de vitaminer og mineraler dine skildpadder har behov for. 

Pris eksempel: 

  • 1.l./1000 ml kr.92 

Se mange flere fodertyper og tilbehør til dine sump- og landskildpadder, på vores SkildpaddeShop.dk - Al overskud benyttes til at hjælpe de glemte skildpadder. 

Meget mere om det skildpaddefoder vi selv benytter til vores skildpadder.

Stress er undervurderet hos sumpskildpadder

Fiskehejre kan snuppe de mindre sumpskildpadder! Foto af Joseph R. Godreau.

Stress, er ikke ualmindelig blandt sumpskildpadder. Stress der påvirker sumpskildpadden, er undervuderet som en årsag, til dårlig helbred.

Der kan være mange grunde til, skildpadden bliver stresset.

Vi ser det jævnlig, når sumpskildpadder flyttes til et nyt hjem eller bare skifter anlæg, det vil stresse en skildpadde, nogle dyr mindre, andre dyr stresses mere af situationen.

Stress kan give sig udslag i, at skildpadden ikke vil spise, ikke kan synke og ligger måske også skævt i vandoverfladen. Denne stress vil normalt fortage sig efter 8-14 dage. Hvorefter skildpadden vil være frisk igen. 

Stress på grund af andre dyr, uro og ændringer i anlæget: Vil du vide mere - klik her

Havskildpadder

Ved du, hvor mange havskildpaddearter der findes?

Hvor lever der havskildpadder?

Hvilke trusler er der mod havskildpadder?

Foto: Ung Grøn havskildpadde ved Hawaii. Fotograf Mak Thorpe

Vil du vide mere om havskildpadder: Havskildpadder

Skildpadder bliver ikke deforme af sig selv

Deform guløret terrapin.

Vi ser desværre en del sumpskildpadder der bliver fodret med katte- og hundefoder. Hvilket ikke er godt, fordi katte- og hundefoder indeholder alt for meget protein.

Sumpskildpadder skal have foder, med lidt protein i. Fordi skildpadder hører til krybdyr og er ikke pattedyr. 

Skildpadder = krybdyr og skal passes derefter.

Skildpadder vil ellers blive syge, med, risiko for at få både skjold-, organ- og andre livstruende sygdomme. 

Livsbetinget sygdomme hos sumpskildpadder.

Skildpaddefoder finder du let på vores SkildpaddeShop.dk