Telefontid tirsdag, onsdag og torsdag kl.11-17 - Besøg efter aftale.
Tlf.:22 34 82 98 - Mail.:Kontakt@Sumpskildpadder.dk
Sumpskildpadder Kvaglundparken 1. 3.sal. 6705 Esbjerg Ø

Få et tilbud til vores SkildpaddeTaxa. Link findes øverst ↑
Skildpadder hjælpes også i Kokkedal KrybdyrInternatet & Falster-Krybdyr. Link findes øverst ↑

Nyt spændende Prima sumpskildpaddefoder

Prima sumpskildpaddefoder. SkildpaddeShop.dk

Direkte til vores SkildpaddeShop

Prima sumpskildpaddefoder er sund, velsmagende og indeholder alle vitale ingrediense af vitaminer og mineraler, med et optimalt afbalanceret calciumindhold, der giver skildpadden et sundt skjold og stærkt skelet.

Mere om vores nye Prima sumpskildpaddefoder: Skildpaddefoder

Grunden til at vi har en SkildpaddeShop er, så vi kan hjælpe og modtage både sump- og landskildpadder i nød og være med til at holde skildpadder ude af naturen.

Sæt ikke sumpskildpadder ud i naturen

Havskildpadder

Ved du, hvor mange havskildpaddearter der findes?

Hvor lever der havskildpadder?

Hvilke trusler er der mod havskildpadder?

Foto: Ung Grøn havskildpadde ved Hawaii. Fotograf Mak Thorpe

Vil du vide mere om havskildpadder: Havskildpadder

Stress er undervurderet hos sumpskildpadder

Fiskehejre kan snuppe de mindre sumpskildpadder! Foto af Joseph R. Godreau.

Stress, er ikke ualmindelig blandt sumpskildpadder. Stress der påvirker sumpskildpadden, er undervuderet som en årsag, til dårlig helbred.

Der kan være mange grunde til, skildpadden bliver stresset.

Vi ser det jævnlig, når sumpskildpadder flyttes til et nyt hjem eller bare skifter anlæg, det vil stresse en skildpadde, nogle dyr mindre, andre dyr stresses mere af situationen.

Stress kan give sig udslag i, at skildpadden ikke vil spise, ikke kan synke og ligger måske også skævt i vandoverfladen. Denne stress vil normalt fortage sig efter 8-14 dage. Hvorefter skildpadden vil være frisk igen. 

Stress på grund af andre dyr, uro og ændringer i anlæget: Vil du vide mere - klik her

Har du skildpadde problemer?

Driller det med skildpadden?

Er der noget du ikke synes fungerer, har du spørgsmål onkring din skildpadde, dyrets pasning, fodring, andet, så send os en mail eller kontakt os i telefontid hos Sumpskildpadder

Vi hjælper og modtager både sumpskildpadder og landskildpadder

Flok alm. moskusskildpadder (Sternotherus odoratus)

Alle skildpadder vi modtager, de får en ny chance for det gode skildpaddeliv.

Hvor og hvordan aflever jeg min skildpadde


Tænk over, hvem du afleverer din skildpadde til! 

Sumpskildpadder: Aflever ikke din sumpskildpadde, til de skildpaddeindsamler der ikke har en tilladelse fra Miljøstyrelsen, så de må modtage terrapiner! De vil i mange tilfælde kun udnytte andres problemer og tænker tit kun på egen profit og ikke på dyrene! Er du i tvivl, kontakt Sumpskildpadder tlf.:22348298 

Landskildpadder: Det samme gælder, aflever ikke din landskildpadde, til profit-jæger! Du ved ikke noget om, hvor eller hvem din kæleskildpadde ender hos, måske i udlandet.  Vi kender flere profit-jæger og er absolut ikke interesseret i dem. 

Personer med samlermani der ikke kan magte opgaven: Vi kender flere personer, i Danmark, der bare ikke kan lade være med at samle alle de skildpadder til sig, de kan komme i nærheden af. En del af dem tror, de kun kan hjælpe skildpadder. Har de overhovedet råd til at holde alle de skildpadder, de får ind? Er det sådan et sted, din skildpadde skal hen? Vi er jævnlig forbi skildpaddeejer, der har gabt over for mange skildpadder. Tit, er det med store udgifter for Sumpskildpadder, at hjælpe dem! 

Tænk dig om, når du sælger dit akvarium og udstyr: Sælger du dine skildpadder med, skal du sikre dig, at den nye ejer også er interesseret i dyrene og ikke kun i akvarium og udstyr. Vi ved sumpskildpadder er blevet smidt ud i den første den bedste sø, den nye ejer er kørt forbi. 

Her hos Sumpskildpadder - KrybdyrInternatet.dk - Falster-Krybdyr.dk hjælper og modtager vi sumpskildpadder og landskildpadder. Vi arbejder altid for at finde gode hjem, til din skildpadde. 

Vi ved godt mange har det sådan "ude af øje ude af sind", men skildpadder er levende væsner og har vi først fået en skildpadde (fodrer du skildpadden, er det din!), så skal vi også påtage os ansvaret for dyret og ikke falde til den nemme løsning, der ikke altid giver én den bedste samvittighed.

Bestil vores SkildpaddeTaxa hvis vi skal køre med din skildpadde.

Bestil en SkildpaddeTaxa - Skal du have hjælp til transport af skildpadder

Vi kører gerne efter en enkelt skildpadde.

Har du skildpadder, du gerne vil af med og ikke selv kan køre, så kan vi hjælpe dig.

Der kan også være andre grunde til at du mangler en transport til skildpadder, så kan du bestille vores SkildpaddeTaxa.

Gå flere sammen og spar.

Vi kan hente og bringe skildpadder over hele Danmark, få et tilbud.

----> SkildpaddeTaxa

"Søren" er en græsk landskildpadde - Vi passer

Pasningstilbud.
Vi skal passe Søren i en periode. Imens Søren er her, skal vi have vores daglige kontakt (snak). Her bliver Søren kløet på ryggen, det er han glad for!

Skal vi passe din skildpadde?
Vi tilbyder nu, at vi kan passe, eventuelt beholde din skildpadde, hos os, enten i ferien, under et sygdomsforløb eller livslang pasning, uden du behøver at bekymrer og spekulerer over, hvor i Verden, din skildpadde befinder sig og om skildpadden nu har det godt?
Vil du vide mere, kik ind på siden: Internat og pasning

Vi har mange opgaver, vi gerne vil have frivillige til

Thomas renser filter.

Hjælp i skildpadderum - Vi mangler en søVi mangler frivillige

Har du lyst til at være frivillig hos Sumpskildpadder og hjælpe til med at redde skildpadder over hele Danmark?

Til skildpadderum, mangler vi hjælp, du er måske pensionist, efterlønner, alle andre er også velkommen, så længe du gerne vil hjælpe et godt formål, med nogle frivillige timer.

Har du lidt forstand på at passe skildpadder og krybdyr, så er det ingen skade til, det er ikke nogen betingelse. Du skal selvfølgelig kunne lide at have med dyr at gøre.

Du skal kunne arbejde selvstændigt og få løst opgaverne.

Vi har mange initiativer, der bare ligger og venter på at blive sat i gang eller gjort mere ved, så vil kan hjælpe endnu flere skildpadder i nød.

Du kan være frivillig på mange måder hos Sumpskildpadder. Bliv frivillig

Skildpadder bliver ikke deforme af sig selv

Deform guløret terrapin.

Vi ser desværre en del sumpskildpadder der bliver fodret med katte- og hundefoder. Hvilket ikke er godt, fordi katte- og hundefoder indeholder alt for meget protein.

Sumpskildpadder skal have foder, med lidt protein i. Fordi skildpadder hører til krybdyr og er ikke pattedyr. 

Skildpadder = krybdyr og skal passes derefter.

Skildpadder vil ellers blive syge, med, risiko for at få både skjold-, organ- og andre livstruende sygdomme. 

Livsbetinget sygdomme hos sumpskildpadder.

Skildpaddefoder finder du let på vores SkildpaddeShop.dk

Gennemluftning af vandet, giver dine sumpskildpadder den bedste overlevelseschance

Gennem hele vinteren tilføjer du ekstra gennemluftning/iltning, til din havedam.

I løbet af vinteren, hvor temperaturen falder, vil dine sumpskildpadder lægge sig ud på dammens dybeste sted og fortsætte deres dvale. Her skal du sørge for at der er en god iltning, af vandet. 

Nye undersøgelser har vist at tilførelse af ilt til dammen, er det der redder flest sumpskildpadder, gennem vinteren...... Fortsætter - Årets skiften i havedam

Vi mangler en sø til de gul- og rødøret terrapiner vi får indleveret

Borg, Leeds i Kent.

Levedygtige skildpadder skal ikke aflives. Vel!

Derfor leder vi med lys og lygte efter en sø eller stor dam, med en sikker indhegning af området.

Det er ikke en natubevaringsværdig sø/dam vi leder efter. Det vil typisk være en kunstig anlagt sø/dam, der måske allerede er overtaget af ænder, deres efterladenskaber og franskbrød. 

Vi vil gerne kunne give de levedygtige sumpskildpadder det godt skildpaddeliv, så sumpskildpadder ikke ender deres liv ude i vores danske natur. Hvor udsatte sumpskildpadder ellers vil gøre skade på vores danske natur og dyreliv.

Det er de gul- og rødøret terrapiner der giver problemer, eftersom det i dag er blevet forbudt under EU og dansk lov at give, sælge eller overtage terrapiner fra hinanden.

Sæt ikke skildpadder ud i naturen

Vi tænker på en sø eller stor dam ved en herregård eller slot, zoologisk have, kommune eller et andet tilsvarende sted i Danmark.
Sumpskildpadder der ligger på land og soler sig, er altid noget der vil skabe en god snak og hygge blandt jeres besøgende og turister.

Kan det være noget for jer at deltage i vigtigt dyreværnsarbejde og samtidig tilføre jeres sted lidt ekstra kolorit til jeres sø eller store dam, så hører vi meget gerne fra jer. Vi tager en snak om, hvad der skal til og hvad I kan få ud af det.

Alle de forbudte terrapiner vi modtager og indsamler fra naturen, de skildpadder vil vi gerne kunne give en ny chance for at få et godt skildpaddeliv.

Formandens BLOG

Cooter unge. Denne lille unge bliver kæmpe stor!

Pas på, hvilken sumpskildpaddeart du køber i dyrehandlen

Dyrehandlen sælger i hundredevis af sumpskildpaddearten cooter, for tiden. Tænker du på at købe en cooter, ved du så godt, hvor stor en sumpskildpadde du réelt køber? Den lille søde 4-5 cm cooter unge, opnår en skjoldlængde på.....

Læs videre på Formandens BLOG

Pas godt på min skildpadde!

Landskildpadde i udendørsanlæg. Fotograf Helle Northeved

Har du en skildpadde, du gerne vil sikre det gode skildpaddeliv. Så hjælper vi gerne skildpadden og dig, evt. i ferien, under ombygning, familie begivenheder, studier eller resten af livet. 

Pas på min skildpadde

Vi tilbyder nu at beholde og passe din skildpadde, hos os, i stedet for, at skildpadden skal adopteres videre. Vi kan holde og aktiverer din skildpadde, i vores anlæg. Her vil vores frivillige skildpaddeeksperter, tage sig godt af din skildpadde.

Du skal nu ikke mere spekulerer over, hvor i Verden, din skildpadde befinder sig? Har min skildpadde det nu godt? Det har skildpadden.

Din skildpadde, vil få det bedste foder, med vitaminer og mineraler, vi kan give skildpadden. Skildpadden vil få frisk fangede fisk, snegle, orm, frisk plukkede urter og planter og andet godt. Gode anlæg, hvor dyrene får alt, hvad de behøver af varme og UVB-lys, en tør solplads. Dyre social omgang med andre skildpadder, så de ikke glemmer, at de er skildpadder. Skildpadden vil altid have let adgang, til vores egen krybdyrkyndige dyrlæge, hvis det skulle blive nødvendigt. Der kommer ingen ekstra udgifter. ved et dyrlæge besøg.

Din skildpadde vil få livsvarig pasning og pleje, skildpadden vil få lov til hos os, at leve det gode skildpaddeliv.

Vil du vide mere om, hvordan du bedst sikrer din skildpaddes fremtid: Pas min skildpadde

Vil du vide mere om Sumpskildpadder og vores arbejde

Sondefodring rødøret terrapin.

Sumpskildpadder er et trekløver, natur, skildpadder og mennesker.
Vi passer på miljøet ved, at stoppe udsætningen, af skildpadder, til naturen. Vi modtager de glemte skildpadder og hjælper dermed de mennesker, der er kommet i forlegenhed, med et dyr, de ikke længere har overskud til.

Læs mere om hvad vi arbejder med

KrybdyrInternatet - Hjælpe til krybdyr

Pernille & Claus KrybdyrInternatet. Fotograf Kenn Thomsen.

Lige nu, er der især mange græske- og russiske landskildpadder, forskellige arter af slanger klar til nye hjem. Er du interesseret i dyrene, kan du kontakte os.

Kontakt KrybdyrInternatet.dk i Kokkedal.

Sumpskildpadder samarbejder med KrybdyrInternatet og Falster-Krybdyr.dk

Børn, skildpadder og Salmonella

Lad ikke børn kysse en skildpadde eller et andet krybdyr. Den sikre vej, til dårlig mave !!!

Her hos Sumpskildpadder, høre vi tit, forældre sige.

"Vores barn har allergi. Sumpskildpadder er allergivenlige!"

Ja, det har I i og for sig ret i. Men, I glemmer salmonella risikoen. Her hos Sumpskildpadder, har vi den holdning, at alle sumpskildpadder, har salmonella!

Derfor er børn og sumpskildpadder, ikke en god cocktail.

Glem alt om at få en kæleskildpadde ind, i en børnehave, o.l., hvor børnene er under 5 år. Der er en risiko for, at børnene bliver syge.
Sumpskildpadder anbefaler det absolut ikke.

Sumpskildpadder

Hvilke personer, er mest i risiko for at få overført salmonella, fra skildpadder