Hjælp til skildpadder

Kontakt og find vej til Sumpskildpadder

Vi hjælper ca. 1,000 skildpadder, hvert år! Hvad arbejder vi med?

Vi modtager alle slags skildpadder også de forbudte!

Hjælper du os, så får din kæleskildpadde en ny chance for det gode skildpaddeliv.

Vi sørger for, at din skildpadde vil få det gode liv.  

- Skildpadder i naturen, der her og nu er enten fanget eller fundet på friland - de dyr tager vi gerne imod, så vi får skildpadderne ud af naturen. 

- Kæle- og privatejede skildpadder af alle slags - de dyr tager vi også gerne imod, men mod betaling. Du kan betale det beløb, du kan eller synes er rimeligt for at aflevere din skildpadde til os. 

Indtil videre vil beløbet være frivilligt, så alle kan være med, og din skildpadde vil fortsat få individuel hjælp.

Venlig orientering: Vi har kr.250 i udgift på, hver skildpadde vi tager imod.

Aftal en tid for aflevering af din skildpadde. Kontakt Sumpskildpadder

Vi modtager MobilePay 17426 (5 ciffer) når du indlevere og afhenter en skildpadde.

Ved du - vi kan passe din skildpadde fra få dage til et livslangt ophold Hvordan gør jeg?

SkildpaddeTaxa Få et tilbud, hvis du ikke selv kan køre.

De forbudte Gul- og rødøret terrapiner  giver vi også en chance for at få det gode skildpaddeliv. EU & dansk lov imod terrapiner

Skildpadder kan indleveres til 4. internater

Der er et meget stort behov for at kunne køre efter skildpadder i Danmark.

Sumpskildpadder og vores samarbejdspartner modtager alle slags skildpadder.


Vi håber du vil støtte vores kørsel, så vi kan hente og hjælpe skildpadder hos de skildpaddeejer der er blevet syge, de socialt udsatte og få de skildpadder bragt i sikkerhed, der er fundet ude i naturen:

Hvorfor må skildpadder ikke komme ud i naturen?

Akut hjælp til sumpskildpadder

Har du fundet en sumpskildpadde. Hvad gør du indtil skildpadden kan afleveres?

Find en stor balje, murebalje eller noge du kan have lidt vand i. Læg et par muresten ned i baljen og fyld vand i, så skildpadden stadigvæk kan kravle op på en tør plads (evt. muresten).

Stil baljen et sted, hvor skildpadden kan trække sig ind i skyggen. 

Skildpadder kan normalt godt klare sig uden foder i 14 dage. Du kan evt. give skildpadden en udvandet reje en gang om dagen indtil skildpadden kan afleveres.

Ps. rejer er ikke et permanent godt foder til sumpskildpadder. Vi nævner kun rejer her, fordi mange har rejer i deres fryser og det er derfor let lige at give en reje til en sumpskildpadde der trænger til hjælp.

Praktisk information

SkildpaddeTaxa.dk kan hente og bringe skildpadder rundt i hele Danmark. Få et tilbud.

 1. Vi betaler ikke for din skildpadde.
 2. Når skildpadden er afleveret, så kan du ikke hente den igen.
 3. Skildpadde Taxa kan bestilles, hvis du har skildpadder der skal flyttes. Få et tilbud.

Hvis du tænker på, om din skildpadde måske vil have det bedre, i et nyt og godt hjem. Så er vi i Sumpskildpadder dedikeret til at redde, rehabilitere, give råd og vejledning, i et forsøg på at holde dyrene fra at blive frigivet til naturen.  

Hvad skal man gøre ved skildpadden, der er blevet til overs? Det kan typisk ske ved, at dyret er vokset én over hovedet eller teenageren flytter hjemmefra, uddannelse, imigration, sygdom og tusind andre ting. Desværre alt for ofte lider skildpadder omsorgssvigt, selv med ejerens bedste hensigter. 

Vores skildpadder er kun til:

 • personer der har kendskab, til skildpadder. 
 • personer, der allerede har skildpaddens hjem klar.
 • personer over 18 år.
 • personer der ikke sælger skildpadden videre.
 • personer der oplyser os, deres navn og adresse
 • personer der ikke yngler med skildpadder, fra os.

Din garanti

Når du afleverer din skildpadde, hos os, så vil du møde vores skilt, med, din garanti for, at du sikkert kan afleverer din skildpadde. Alle tilladelser er i orden. Miljøstyrelsen har godkendt de tre skildpaddeinternater, ovenfor. 

Bestil vores www.SkildpaddeTaxa.dk Få et tilbud.

www.SkildpaddeShop.dk Er en del af Sumpskildpadder. 

Alternativ til at afleverer din skildpadde, er at få skildpadden aflivet, hos en dyrlæge. Hvilket koster ca.kr.600-900

Find en Krybdyrkyndige dyrlæge

 

 


 

Tænk over, hvem du afleverer din skildpadde til!

Sumpskildpadder: Aflever ikke din sumpskildpadde, til de skildpadde-indsamler, der ikke har en tilladelse, fra Miljøstyrelsen, så de må modtage terrapiner! De vil i mange tilfælde kun udnytte andres problemer og tænker tit kun på egen profit og ikke på dyrene! Se nedenfor, hvilke steder, der har en tilladelse. Er du i tvivl, kontakt Sumpskildpadder tlf.:22348298

Landskildpadder: Det samme gælder, aflever ikke din landskildpadde, til profit-jæger! Du ved ikke noget om, hvor eller hvem din kæleskildpadde ender hos, måske i udlandet.  Vi kender flere profit-jæger og er absolut ikke interesseret i dem.

Stor samler, der ikke kan magte opgaven: Vi kender flere personer, i Danmark, der bare ikke kan lade være med at samle alle de skildpadder til sig, de kan komme i nærheden af. Er det sådan et sted, din skildpadde skal hen? Vi er jævnlig forbi skildpaddeejer, der har gabt over for mange skildpadder. Tit, er det med store udgifter for Sumpskildpadder, at hjælpe dem!

Tænk dig om, når du sælger dit akvarium og udstyr: Sælger du dine skildpadder med, skal du sikre dig, at den nye ejer også er interesseret i dyrene og ikke kun i akvarium og udstyr. Vi ved sumpskildpadder er blevet smidt ud i den første den bedste sø, den nye ejer er kørt forbi.

Her hos Sumpskildpadder og vores samarbejdspartner KrybdyrInternatet.dk og Falster-Krybdyr.dk hjælper og modtager vi også landskildpadder. Vi arbejder altid for, at finde gode hjem, til din skildpadde.

Transport af en skildpadde

Skildpadden "Demo" led ikke overlast, under modelarbejdet.

Sumpskildpadder: Når vi transporterer en sumpskildpadde el. landskildpadde så skal vi sikre os, at skildpadden ikke kan forvilde sig ud i naturen. Sumpskildpadder benytter altid plastikkasser, med låg og snaplukker, til transport af skildpadder. 
Godkendt af Miljøstyrelsen 
Vi skal sikre os, at skildpadder ikke forsvinder ud i naturen.

Du kan også benytte en god papkasse. Både i en plastikasse, med snaplåg og den viste kasse, kommer der rigeligt med luft ind i, uden du behøver at borer huller i låget. Kommer der huller i låget, vil der komme lys ned til skildpadden, dyret vil blive urolig under transporten og bruge alt for meget energi på, at komme ud af boksen. Er der mørkt omkring skildpadden, så falder skildpadden normalt hurtigt til ro.

Læg eventuelt nogle aviser, ned i bunden, skildpadden vil tit tømme sig under transporten.

Tager transporten kun nogle få timer, så behøver skildpadden ikke vand.

Transporterer vi skildpadder i 4-5 timer, så får de vand, i deres kasse, på halvvejen. Her ligger de nogle minutter, inden vi tømmer kassen igen og kører videre.

Hvis det er muligt undervejs, så stil skildpadden et mørkt og tempereret sted (selvfølgelig ikke i et koldt bagagerum om vinteren). Læg ikke en varmekilde ned/omkring kassen. Skildpaddens stofskifte vil bare stige og gøre skildpadden mere urolig.  

Mangler du en plastikkasse, så kan der benyttes en skotøjsæske eller en almindelig papkasse, eventult læg en avis i bunden, der kan suge vand og urin. 

Du skal være opmærksom på, at din skildpadde måske vil forsøge at bryde ud, af en papkasse, så tape kassen ind eller bind en snor rundt om kassen.

Er de få ting overholdt, så skal sumpskildpadden nok komme hel og flot frem. Vi har haft besøgende der under køreturen, pludselig havde en sumpskildpadde inde under speederen, imens de kørte.

Landskildpadder: Landskildpadder skal transporteres tørt og helst mørkt, så vil dyret falde til ro, under transporten.

God tur

Sumpskildpadder

Hvad sker der med skildpadden?

Formanden står her med en alm. snapskildpadde, vi har fundet nyt hjem til.

Lovlige skildpaddearter. Her hos Sumpskildpadder, er vi dedikeret til at redde og finde nye, gode hjem, til de skildpadder, vi modtager. Hvilket lykkes, for de fleste af dyrene.

De forbudte og ulovlige skildpaddearter - Gul- og rødøret terrapiner. De raske skildpadder, vil vi, så vidt det er muligt, finde hjem til, hos vores samarbejdspartner, det kan være en zoo. En hel del af de skildpadder, benyttes i formidlingen, af de problemer, sumpskildpadder udgør for Danmarks naturlige dyreliv. De håbløs syge skildpadder, de vil blive aflivet. 

Hvorfor må man ikke sætte sumpskildpadder ud i naturen

Børn der kontakter Sumpskildpadder

Vi har mange børn der henvender sig, fordi de har en skildpadde de gerne vil af med?
 
Vi hjælper meget gerne. Men, vi skal kontaktes af en voksen person. Børn der kontakter os, vil blive henvist til at de må bede en voksen person om, at tage kontakt til Sumpskildpadder.
 
Vi beklager på forhånd, hvis vi spørger om din alder. Men, det er tit umuligt, at høre alderen på en person gennem telefonen.  Vi vil gerne have, at det bliver en god oplevelse, at få hjælp.

Tilladelsen til at må modtage terrapiner

Sumpskildpadder må modtage terrapiner (Trachemys scripta sp.). Tilladelsen gælder også vores skildpadder opsamlingshjem, der er placeret rundt i Danmark.
Vi er herfra Sumpskildpadder meget glade for, at kunne indgå som en del af Miljøstyrelsen håndteringsforanstaltning mod terrapiner (Trachemys scripta sp.)

Lov i mod terrapiner

Gælder for alle Sumpskildpadder opsamlingshjem. 

Har du tænkt på, om du selv kan beholde skildpadden?

En typisk ophængning, af en UVB- og varmepære over dyrenes solplads. Vi kan hjælpe dig, med de rigtige pærer på vores SkildpaddeShop.dk

Måske har du bare behov for lidt hjælp? 

Det kan virke forvirrende alt det med UVB-lys, varme, hvordan bygges en solplads, hvilken pumpe/filter skal man anskaffe sig? Hvorfor lugter vandet, skildpadder sviner, hvad gør man? Indretning af akvarium

Hvis du har mod på, at gøre forsøget med at beholde din skildpadde, med hjælp fra Sumpskildpadder. Så vil vi gerne stille vores erfaring, til din rådighed og hjælpe og vejlede dig. 

Tit er det bare et par småting, der skal til eller ændres, i skildpaddens akvarium, så fungerer det hele som det skal. 

Her hos Sumpskildpadder vil vi undgå, at skildpadder udsættes til naturen.

Som medlem af Sumpskildpadder, tilbyder vi at tjekke dine skildpadder gratis. For ikke medlemmer, tager vi kr.100 pr. dyr. Bliv medlem og spar hurtigt hundredevis af kroner. De fleste problemer, dine skildpadder har, kan klares ved råd og vejledning.

Send ikke din skildpadde til Sumpskildpadder!

Det er forståeligt, at kvinden ikke er tilfreds med situationen. Det vil vi heller ikke være!

 • Når pakken overhovedet frem?
 • Går pakken i stykker undervejs?
 • Dør skildpadden i pakken?
 • Kommer pakken frem i tide?
 • Er vi hjemme til at tage imod?
 • Vi kalder det dyreplageri!

Andre muligheder du kan forsøge

Hvor kan jeg aflevere min forbudte terrapin?

 • Andre der har en Håndteringsaftale til at må modtage terrapiner, fra Miljøstyrelsen. Husk, spørg først om, hvad de gør ved din skildpadde?
 • Kontakt politiet. 
 • Dyrlæge Til aflivning.