Vi modtager sumpskildpadder og landskildpadder

Vi har eksperter, der vil tage godt imod alle skildpaddearter.

Telefontid og aftaler laves mandag - fredag kl.11-17 

Skildpadder kan indleveres til Sumpskildpadder, flere steder i Danmark

De røde opsamlingshjem, modtager skildpadder året rundt. De mørke, åbner igen til foråret.

Sumpskildpadder fra underbemidlede og fundende sumpskildpadder, hjælper vi gerne gratis. Vi håber alle andre vil støtte vore arbejdet. Tak!

Du kan afleverer din skildpadde, til vores opsamlingshjem. Vi modtager gerne din skildpadde og giver skildpadden en ny chance for, at få det gode skildpaddeliv.                                                                                 ---->

Se det interaktive kort, med vores skildpadder opsamlingshjem HER 

Sumpskildpadder
Telefontid hverdag kl.11 - 17
Aftal tid, for besøg. Vi finder en tid der passer dig.

Kontakt for hjælp:

 • Tlf.: 22348298  
 • Mail.: kontakt@Sumpskildpadder.dk  
 • Er der link, ved by, kan du henvende dig direkte til vores skildpadder opsamlingshjem og samarbejdspartner 

Vi modtager alle skildpadder også de ulovlige terrapiner i:

Bemærk: De vinterlukkede opsamlingshjem, åbner når vejret er stabilt, formodentlig maj.

Jylland 

 • Esbjerg Sekretariat og dyrehold
 • Sønderborg - Lukket vinter
 • Christiansfeld 
 • Juelsminde - Lukket vinter
 • Odder - Lukket vinter
 • Nørre Snede - Lukket vinter

Fyn

 •  

Sjælland 

Øerne 

 • Nykøbing-Falster Lukket vinter. Tager nu imod moskusskildpadder.

Skildpadder der modtages, på vores skildpadder opsamlingshjem og KrybdyrInternatet på Sjælland. Alle skildpadder kommer til Sumpskildpadder Esbjerg hvor vi sørger for at skildpadderne bliver tjekket og er raske, inden de kommer videre.

Alternativ til at afleverer din skildpadde, er at få skildpadden aflivet. Hvilket koster ca.kr.800-1.000 - Find en Krybdyrkyndige dyrlæge.

Praktisk information

Bemærk, vi modtager både sump- og landskildpadder. 

 • Vi vil vi aldrig sige nej til, at modtage en skildpadde!
 • Du vil ikke høre noget vrøvl, fra os!
 • Vi modtager skildpadden, uanset dyrets helbred! Har du ikke råd til dyrlæge.

Vi passer på din skildpadde. Er skildpadden syg, når vi modtager skildpadden. Så sørger vi for at skildpadden er rask, inden skildpadden kan adopteres fra Sumpskildpadder.

Skildpadden kan altid afleveres hos Sumpskildpadder i Esbjerg.

 1. Vi kan altid modtage din skildpade, uanset art, størrelse og helbred.
 2. Vi betaler ikke for din skildpadde.
 3. Når skildpadden er afleveret, så kan du ikke hente den igen.
 4. Anonym aflevering Kun i Esbjerg!
 5. Skildpadde Taxa kan bestilles, hvis ikke du kan ikke komme til et af vores opsamlingshjem (Vi kan desværre ikke køre gratis).

Hvis du tænker på, om din skildpadde måske vil have det bedre, i et nyt og godt hjem. Så er vi i Sumpskildpadder dedikeret til at redde, rehabilitere, give råd og vejledning og flytte selskabs-skildpadder, i et forsøg på at holde dyrene fra at blive frigivet til naturen.  

Hvad skal man gøre ved skildpadden, der er blevet til overs? Det kan typisk ske ved, at dyret er vokset én over hovedet eller teenageren flytter hjemmefra, uddannelse, imigration, sygdom og tusind andre ting. Desværre alt for ofte lider skildpadder omsorgssvigt, selv med ejerens bedste hensigter. 

Så opstår spørgsmålet, hvad nu med skildpadden? Her er det vigtigt, du må ikke være forlegen ved, at spørge os om hjælp. 

Her hos Sumpskildpadder modtager vi alle skildpadde-arter, uanset størrelse og helbred. Sumpskildpadder fra underbemidlede og fundende sumpskildpadder, hjælper vi gerne gratis. Vi håber alle andre vil støtte vore arbejdet. Tak!

Vi modtager støtte med:

 • MobilePay til 53711
 • Sydbank reg. 7701 konto 0002 348 306
 • Akvarium og akvarieudstyr
 • SkildpaddeShop
På forhånd tak, på dyrenes vegne.

Vi står klar til, at finde den bedste løsning, for din skildpadde!

Vores skildpadder er kun til:

 1. personer der har kendskab, til skildpadder. 
 2. Personer, der allerede har skildpaddens hjem klar.
 3. personer over 18 år.
 4. personer der ikke sælger skildpadden videre.
 5. personer der oplyser os, deres navn og adresse
 6. personer der ikke yngler med skildpadder, fra os.

Pas på!

Sumpskildpadder: Aflever ikke din sumpskildpadde, til de skildpadde-indsamler, der ikke har en tilladelse, fra Miljøstyrelsen, så de må modtage terrapiner! De vil i mange tilfælde kun udnytte andres problemer og tænker tit kun på egen profit og ikke på dyrene! Se nedenfor, hvilke steder, der har en tilladelse. Er du i tvivl, kontakt Sumpskildpadder tlf.:22348298

Landskildpadder: Det samme gælder, aflever ikke din landskildpadde, til profit-jæger! Du ved ikke noget om, hvor eller hvem din kæleskildpadde ender hos, måske i udlandet.  Vi kender flere profit-jæger og er absolut ikke interesseret i dem.

Her hos Sumpskildpadder og vores samarbejdspartner KrybdyrInternatet.dk hjælper og modtager vi også landskildpadder. Vi arbejder altid for, at finde gode hjem, til din skildpadde.

Transport af en skildpadde

Skildpadden "Demo" led ikke overlast, under modelarbejdet.

Sumpskildpadder: Når vi transporterer en sumpskildpadde, så skal vi sikre os, at skildpadden ikke kan flygte ud i naturen. Sumpskildpadder benytter altid plastikkasser, med låg og snaplukker, til transport af skildpadder.
Det er aftalt med Miljøstyrelsen Vi sikre, at sumpskildpadder ikke ender ude i naturen.

Den viste kasse, kommer der rigeligt med luft ind i, uden du behøver at borer huller i låget. Kommer der huller i låget, vil der komme lys ned til skildpadden, dyret vil blive urolig under transportn og bruge alt for meget energi på, at komme ud af boksen. Er der mørkt omkring skildpadden, så falder skildpadden normalt hurtigt til ro.

Læg eventuelt nogle aviser, ned i bunden, skildpadden vil tit tømmer sig under transporten.

Tager transporten kun nogle få timer, så behøver skildpadden ikke vand.

Transporterer vi skildpadder i 4-5 timer, så får de vand, i deres kasse, på halvvejen. Her ligger de nogle minutter, inden vi tømmer kassen igen og kører videre.

Hvis det er muligt undervejs, så stil skildpadden et mørkt og tempereret sted (selvfølgelig ikke i et koldt bagagerum om vinteren). Læg ikke en varmekilde ned/omkring kassen. Skildpaddens stofskifte vil bare stige og gøre skildpadden mere urolig.  

Mangler du en plastikkasse, så kan der benyttes en skotøjsæske eller en almindelig papkasse, eventult læg en avis i bunden, der kan suge vand og urin. 

Du skal være opmærksom på, at din skildpadde måske vil forsøge at bryde ud, af en papkasse, så tape kassen ind eller bind en snor rundt om kassen.

Er de få ting overholdt, så skal sumpskildpadden nok komme hel og flot frem. Vi har haft besøgende der under køreturen, pludselig havde en sumpskildpadde inde under speederen, imens de kørte.

Landskildpadder: Landskildpadder skal transporteres tørt og helst mørkt, så vil dyret falde til ro, under transporten.

God tur

Sumpskildpadder

Hvad sker der med skildpadden?

Formanden står her med en alm. snapskildpadde, vi har fundet nyt hjem til.

Lovlige skildpaddearter. Her hos Sumpskildpadder, er vi dedikeret til at redde og finde nye, gode hjem, til de skildpadder, vi modtager. Hvilket lykkes, for allerfleste af dyrene.

De forbudte og ulovlige skildpaddearter. De raske skildpadder, vil vi, så vidt det er muligt, finde hjem til, hos vores samarbejdspartner, typisk zoo. En hel del af de skildpadder, benyttes i formidlingen, af de problemer, sumpskildpadder udgør for Danmarks naturlige dyreliv. De håbløs syge skildpadder, de vil blive aflivet. 

Hvorfor må man ikke sætte sumpskildpadder ud i naturen

Børn der kontakter Sumpskildpadder

Vi har mange børn, der henvender sig, de har en skildpadde, de gerne vil af med?
 
Vi hjælper meget gerne. Men, vi skal kontaktes af en voksen person. Børn der kontakter os, vil blive henvist til, at de må bede en voksen person om, at tage kontakt til Sumpskildpadder.
 
Vi beklager på forhånd, hvis vi spørger om din alder. Men, det er tit umuligt, at høre alderen på en person gennem telefonen.  Vi vil gerne have, at det bliver en god oplevelse, at få hjælp.

Tilladelsen til at må modtage terrapiner

Sumpskildpadder må modtage terrapiner (Trachemys scripta sp.). Tilladelsen gælder også vores skildpadder opsamlingshjem, der er placeret rundt i Danmark.
Vi er herfra Sumpskildpadder meget glade for, at kunne indgå som en del af Miljøstyrelsen håndteringsforanstaltning mod terrapiner (Trachemys scripta sp.)

Lov i mod terrapiner

Gælder for alle Sumpskildpadder opsamlingshjem Esbjerg hovedafdeling - Nørre Snede - Odder - Juelsminde - Christiansfeld - Sønderborg - Kokkedal - Frederikssund - Nykøbing Falster.

Sumpskildpadder fungerer som de andre dyreværensorg/foreninger

Har du tænkt på, om du selv kan beholde skildpadden?

En typisk ophængning, af en UVB- og varmepære over dyrenes solplads. Vi kan hjælpe dig, med de rigtige pærer på vores SkildpaddeShop.dk

Måske har du bare behov for lidt hjælp? 

Det kan virke forvirrende alt det med UVB-lys, varme, hvordan bygges en solplads, hvilken pumpe/filter skal man anskaffe sig? Hvorfor lugter vandet, skildpadder sviner, hvad gør man? Indretning af akvarium

Hvis du har mod på, at gøre forsøget med at beholde din skildpadde, med hjælp fra Sumpskildpadder. Så vil vi gerne stille vores erfaring, til din rådighed og hjælpe og vejlede dig. 

Tit er det bare et par småting, der skal til eller ændres, i skildpaddens akvarium, så fungerer det hele som det skal. 

Her hos Sumpskildpadder vil vi undgå, at skildpadder udsættes til naturen.

Som medlem af Sumpskildpadder, tilbyder vi at tjekke dine skildpadder gratis. For ikke medlemmer, tager vi kr.100 pr. dyr. Bliv medlem og spar hurtigt hundredevis af kroner. De fleste problemer, dine skildpadder har, kan klares ved råd og vejledning.

Send ikke din skildpadde, til Sumpskildpadder!

Det er forståeligt, at kvinden ikke er tilfreds med situationen. Det vil vi heller ikke være!

 • Når pakken overhovedet frem?
 • Går pakken i stykker undervejs?
 • Dør skildpadden i pakken?
 • Kommer pakken frem i tide?
 • Er vi hjemme til at tage imod?
 • Vi kalder det dyreplageri!