Skildpadder kan indleveres til Sumpskildpadder, flere steder i Danmark

De røde opsamlingshjem, modtager skildpadder året rundt. De mørke, åbner igen til foråret.

Du kan afleverer din skildpadde, til vores opsamlingshjem. Vi modtager gerne din skildpadde og giver skildpadden en ny chance for, at få det gode skildpaddeliv.                                                 ---->

Se det interaktive kort, med vores skildpadder opsamlingshjem HER 

Sumpskildpadder
Telefontid hverdag kl.11 - 17
Aftal tid, for besøg. Vi finder en tid der passer dig.

Kontakt for hjælp:

 • Tlf.: 22348298  
 • Mail.: kontakt@Sumpskildpadder.dk  
 • Er der link, ved by, kan du henvende dig direkte til vores skildpadder opsamlingshjem og samarbejdspartner 

Vi modtager skildpadder også de ulovlige terrapiner i:

Jylland 

 • Esbjerg Sekretariat og dyrehold
 • Sønderborg - Lukket vinter
 • Christiansfeld 
 • Juelsminde - Lukket vinter
 • Odder - Lukket vinter
 • Nørre Snede - Lukket vinter

Fyn

 •  

Sjælland 

Øerne 

 • Nykøbing-Falster Lukket vinter

Du kan også bestille vores skildpadde taxa  ⇦ Klik

Du kan også afleverer dine skildpadder anonymt - Vi modtager også forvoksede akvariefisk

Skildpadder der modtages, på vores skildpadder opsamlingshjem og KrybdyrInternatet på Sjælland. Alle skildpadder kommer til Sumpskildpadder Esbjerg hvor vi sørger for at skildpadderne bliver tjekket og er raske, inden de kommer videre.

Alternativ til at afleverer din skildpadde, er at få skildpadden aflivet. Hvilket koster ca.kr.800-1.000 - Find en Krybdyrkyndige dyrlæge.

Vi kan modtage din skildpadde gratis. Men:

Bemærk: Vi giver de indleverede og reddede skildpadder, en ny chance for at få, det gode skildpaddeliv. Sumpskildpadder fungerer som andre dyreværnsorganisationer, der modtager katte og hunde. Vi har også udgifter, der skal betales.

Dyrlæge: Alternativ til at afleverer din skildpadde, er at få skildpadde aflivet. Hvilket koster ca.kr.800-1.000 Find en Krybdyrkyndige dyrlæger

Støtte: Vi vil gerne, at I der afleverer skildpadder til os og har mulighed for at støtte vores arbejdet, I støtter, vores arbejde. Vi arbejder hårdt for, at vi også kan hjælpe de personer, der er uden midler, syge eller på anden vis er kommet i forlegenhed også kan få hjælp, til deres skildpadder. Vi vil også fortsat gerne kunne tage imod de skildpadder, der bliver fundet eller fanget i naturen.

Vores arbejde: Vi redder og hjælper alle skildpadder. Vi arbejder tæt sammen med de danske myndigheder. Vi holder skildpadder ude, af vores fælles natur. Hvor skildpadder ødelægger livet, for det naturlige danske dyreliv.

Se flyer nedenfor. 

Pas på!

Sumpskildpadder: Aflever ikke din sumpskildpadde, til de skildpadde-indsamler, der ikke har en tilladelse, fra Miljøstyrelsen, så de må modtage terrapiner! De vil i mange tilfælde kun udnytte andres problemer og tænker tit kun på egen profit og ikke på dyrene! Se nedenfor, hvilke steder, der har en tilladelse. Er du i tvivl, kontakt Sumpskildpadder tlf.:22348298

Landskildpadder: Det samme gælder, aflever ikke din landskildpadde, til profit-jæger! Du ved ikke noget om, hvor eller hvem din kæleskildpadde ender hos, måske i udlandet.  Vi kender flere profit-jæger og er absolut ikke interesseret i dem.

Her hos Sumpskildpadder og vores samarbejdspartner KrybdyrInternatet.dk hjælper og modtager vi også landskildpadder. Vi arbejder altid for, at finde gode hjem, til din skildpadde.

Tilladelsen til at må modtage terrapiner

Sumpskildpadder må modtage terrapiner (Trachemys scripta sp.). Tilladelsen gælder også vores skildpadder opsamlingshjem, der er placeret rundt i Danmark.
Vi er herfra Sumpskildpadder meget glade for, at kunne indgå som en del af Miljøstyrelsen håndteringsforanstaltning mod terrapiner (Trachemys scripta sp.)

Lov i mod terrapiner

Gælder for alle Sumpskildpadder opsamlingshjem Esbjerg hovedafdeling - Nørre Snede - Odder - Juelsminde - Christiansfeld - Sønderborg - Kokkedal - Frederikssund - Nykøbing Falster.

Praktisk information

Landskildpadder hjælper vi også. Her er det "Skalle", en leopard skildpadde (Geochelone pardalis)

Bemærk, vi modtager både sump- og landskildpadder. 
Vi passer på din skildpadde. Er skildpadden syg, når vi modtager skildpadden. Så sørger vi for at skildpadden er rask, inden skildpadden kan adopteres fra Sumpskildpadder.

Skildpadden kan altid afleveres hos Sumpskildpadder i Esbjerg.

 1. Som privat, kan du gratis afleverer en skildpadde.
 2. Vi kan altid modtage din skildpade, uanset art, størrelse og helbred.
 3. Vi betaler ikke for din skildpadde.
 4. Bestil Skildpadde Taxa

Hvis du tænker på, om din skildpadde måske vil have det bedre, i et nyt og godt hjem. Så er vi i Sumpskildpadder dedikeret til at redde, rehabilitere, give råd og vejledning og flytte selskabs-skildpadder, i et forsøg på at holde dyrene fra at blive frigivet til naturen.  

Hvad skal man gøre ved skildpadden, der er blevet til overs? Det kan typisk ske ved, at dyret er vokset én over hovedet eller teenageren flytter hjemmefra, uddannelse, imigration, sygdom og tusind andre ting. Desværre alt for ofte lider skildpadder omsorgssvigt, selv med ejerens bedste hensigter. 

Så opstår spørgsmålet, hvad nu med skildpadden? Her er det vigtigt, du må ikke være forlegen ved, at spørge os om hjælp. 

Her hos Sumpskildpadder modtager vi alle skildpadde-arter, uanset størrelse og helbred. Vi modtager gerne din skildpadde gratis.

Ønsker du alligevel at støtte vores arbejde, hvad du meget gerne må.

Vi modtager støtte med:

 • MobilePay til 53711
 • Sydbank reg. 7701 konto 0002 348 306
 • WebShop
På forhånd tak, på dyrenes vegne.

Vi står klar til, at finde den bedste løsning, for din skildpadde!

Vores skildpadder er kun til:

 1. personer der har kendskab, til skildpadder. 
 2. Personer, der allerede har skildpaddens hjem klar.
 3. personer over 18 år.
 4. personer der ikke sælger skildpadden videre.
 5. personer der oplyser os, deres navn og adresse
 6. personer der ikke yngler med skildpadder, fra os.

Fisk modtages kun hos Sumpskildpadder i Esbjerg og Frederiksund Se mere, længere nede.

Anonym aflevering, se hvordan HER

Transport af en skildpadde

Skildpadden "Demo" led ikke overlast, under modelarbejdet.

Sumpskildpadder: Når vi transporterer en sumpskildpadde, så skal vi sikre os, at skildpadden ikke kan flygte ud i naturen. Sumpskildpadder benytter altid plastikkasser, med låg og snaplukker, til transport af skildpadder.
Det er aftalt med Miljøstyrelsen Vi sikre, at sumpskildpadder ikke ender ude i naturen.

Den viste kasse, kommer der rigeligt med luft ind i, uden du behøver at borer huller i låget. Kommer der huller i låget, vil der komme lys ned til skildpadden, dyret vil blive urolig under transportn og bruge alt for meget energi på, at komme ud af boksen. Er der mørkt omkring skildpadden, så falder skildpadden normalt hurtigt til ro.

Læg eventuelt nogle aviser, ned i bunden, skildpadden vil tit tømmer sig under transporten.

Tager transporten kun nogle få timer, så behøver skildpadden ikke vand.

Transporterer vi skildpadder i 4-5 timer, så får de vand, i deres kasse, på halvvejen. Her ligger de nogle minutter, inden vi tømmer kassen igen og kører videre.

Hvis det er muligt undervejs, så stil skildpadden et mørkt og tempereret sted (selvfølgelig ikke i et koldt bagagerum om vinteren). Læg ikke en varmekilde ned/omkring kassen. Skildpaddens stofskifte vil bare stige og gøre skildpadden mere urolig.  

Mangler du en plastikkasse, så kan der benyttes en skotøjsæske eller en almindelig papkasse, eventult læg en avis i bunden, der kan suge vand og urin. 

Du skal være opmærksom på, at din skildpadde måske vil forsøge at bryde ud, af en papkasse, så tape kassen ind eller bind en snor rundt om kassen.

Er de få ting overholdt, så skal sumpskildpadden nok komme hel og flot frem. Vi har haft besøgende der under køreturen, pludselig havde en sumpskildpadde inde under speederen, imens de kørte.

Landskildpadder: Landskildpadder skal transporteres tørt og helst mørkt, så vil dyret falde til ro, under transporten.

God tur

Sumpskildpadder

Hvad sker der med skildpadden?

Formanden står her med en alm. snapskildpadde, vi har fundet nyt hjem til.

Lovlige skildpaddearter. Her hos Sumpskildpadder, er vi dedikeret til at redde og finde nye, gode hjem, til de skildpadder, vi modtager. Hvilket lykkes, for allerfleste af dyrene.

De forbudte og ulovlige skildpaddearter. De raske skildpadder, vil vi, så vidt det er muligt, finde hjem til, hos vores samarbejdspartner, typisk zoo. En hel del af de skildpadder, benyttes i formidlingen, af de problemer, sumpskildpadder udgør for Danmarks naturlige dyreliv. De håbløs syge skildpadder, de vil blive aflivet. 

Hvorfor må man ikke sætte sumpskildpadder ud i naturen

 • Vi modtager akvariefisk

  Pangasius. Fotograf Pernille.
  Vi modtager alle akvariefisk.

 • Invasive krebs og vandlevende dyr

  Foto. Signalkrebs (Pacifastacus leniusculus). Fotograf David Perez.
  Modtages af Aqua Akvarium & Dyrepark, i Silkeborg.
  http://www.visitaqua.dk/

 • Bestil vores skildpadde Taxa. Holder i Esbjerg.

  Vi henter og bringer skildpadder. Så længe der er plads, til skildpadden, i bilen.

Har du tænkt på, om du selv kan beholde skildpadden?

En typisk ophængning, af en UVB- og varmepære over dyrenes solplads.

Måske har du bare behov for lidt hjælp? 

Det kan virke forvirrende alt det med UVB-lys, varme, hvordan bygges en solplads, hvilken pumpe/filter skal man anskaffe sig? Hvorfor lugter vandet, skildpadder sviner, hvad gør man? Indretning af akvarium

Hvis du har mod på, at gøre forsøget med at beholde din skildpadde, med hjælp fra Sumpskildpadder. Så vil vi gerne stille vores erfaring, til din rådighed og hjælpe og vejlede dig. 

Tit er det bare et par småting, der skal til eller ændres, i skildpaddens akvarium, så fungerer det hele som det skal. 

Her hos Sumpskildpadder vil vi undgå, at skildpadder udsættes til naturen.

Som medlem af Sumpskildpadder, tilbyder vi at tjekke dine skildpadder gratis. For ikke medlemmer, tager vi kr.50 pr. dyr. Bliv medlem og spar hurtigt hundredevis af kroner. De fleste problemer, dine skildpadder har, kan klares ved råd og vejledning.

Børn der kontakter Sumpskildpadder

Vi har mange børn, der henvender sig, de har en skildpadde, de gerne vil af med?
 
Vi hjælper meget gerne. Men, vi skal kontaktes af en voksen person. Børn der kontakter os, vil blive henvist til, at de må bede en voksen person om, at tage kontakt til Sumpskildpadder.
 
Vi beklager på forhånd, hvis vi spørger om din alder. Men, det er tit umuligt, at høre alderen på en person gennem telefonen.  Vi vil gerne have, at det bliver en god oplevelse, at få hjælp.

Send ikke din skildpadde, til Sumpskildpadder!

Det er forståeligt, at kvinden ikke er tilfreds med situationen. Det vil vi heller ikke være!

 • Når pakken overhovedet frem?
 • Går pakken i stykker undervejs?
 • Dør skildpadden i pakken?
 • Kommer pakken frem i tide?
 • Er vi hjemme til at tage imod?