Vi modtager sumpskildpadder og landskildpadder

Vi modtager gerne din skildpadde. Her er det en Kinesisk trekølskildpadde, vi passer på.

Benyt evt. muligheden for Anonym aflevering - Endnu, kun i Esbjerg!

Nyhed - Vi kan passe din skildpadde, fra få dage til et livslangt ophold

Hver skildpadde vi modtager, giver os en udgift på kr.250. 

Vi udfører frivillig foreningsarbejde. Åbningstider er forventlige. 

Du kan også sende en mail. 

Skildpadder kan indleveres til 3. internater

Vi modtager alle slags skildpadder, på 3. skildpaddeinternater.

Sumpskildpadder
Esbjerg Hovedafd. www.Sumpskildpadder.dk
Telefontid hverdag kl.11-17 
Tlf.: 22348298 - Kontakt@Sumpskildpadder.dk

Sjælland
Kokkedal, www.KrybdyrInternatet.dk
Hverdag kl.11-17
Tlf.40454990 - mail@Krybdyrinternatet.dk 

Nykøbing-Falster, www.Falster-Krybdyr.dk
Hverdag kl.12-19 
Tlf.:60171673 - kirsti_mt@hotmail.dk

Bemærk: Vi giver de indleverede skildpadder, en ny chance, for at få det gode skildpaddeliv. 

Bestil vores www.SkildpaddeTaxa.dk

www.SkildpaddeShop.dk Er en del af Sumpskildpadder.

Alternativ til at afleverer din skildpadde, er at få skildpadden aflivet. Hvilket koster ca.kr.800-1.000 - Find en Krybdyrkyndige dyrlæge.

Praktisk information

 1. Vi betaler ikke for din skildpadde.
 2. Når skildpadden er afleveret, så kan du ikke hente den igen.
 3. Anonym aflevering Kun i Esbjerg!
 4. Skildpadde Taxa kan bestilles, hvis ikke du kan komme til et af vores opsamlingshjem (Vi kan desværre ikke køre gratis).

Hvis du tænker på, om din skildpadde måske vil have det bedre, i et nyt og godt hjem. Så er vi i Sumpskildpadder dedikeret til at redde, rehabilitere, give råd og vejledning, i et forsøg på at holde dyrene fra at blive frigivet til naturen.  

Hvad skal man gøre ved skildpadden, der er blevet til overs? Det kan typisk ske ved, at dyret er vokset én over hovedet eller teenageren flytter hjemmefra, uddannelse, imigration, sygdom og tusind andre ting. Desværre alt for ofte lider skildpadder omsorgssvigt, selv med ejerens bedste hensigter. 

Vi modtager støtte med:

 • MobilePay til 53711
 • Sydbank reg. 7701 konto 0002 348 306
 • Akvarium og akvarieudstyr
På forhånd tak, på dyrenes vegne.

Vores skildpadder er kun til:

 1. personer der har kendskab, til skildpadder. 
 2. Personer, der allerede har skildpaddens hjem klar.
 3. personer over 18 år.
 4. personer der ikke sælger skildpadden videre.
 5. personer der oplyser os, deres navn og adresse
 6. personer der ikke yngler med skildpadder, fra os.

Donation fra én skildpadde ejer. Det er flot!

Ønsker du at give din skildpaddes brugte akvariumudstyr med, så er du meget velkommen til det.

Vi modtager gerne udstyr eller andet, så vi kan fortsætte med at redde de danske skildpadder, naturen fri for skildpadder og hjælpe de mennesker, der står i en svær situation, med deres skildpadde.

Tænk over, hvem du afleverer din skildpadde til!

Pas på!

Sumpskildpadder: Aflever ikke din sumpskildpadde, til de skildpadde-indsamler, der ikke har en tilladelse, fra Miljøstyrelsen, så de må modtage terrapiner! De vil i mange tilfælde kun udnytte andres problemer og tænker tit kun på egen profit og ikke på dyrene! Se nedenfor, hvilke steder, der har en tilladelse. Er du i tvivl, kontakt Sumpskildpadder tlf.:22348298

Landskildpadder: Det samme gælder, aflever ikke din landskildpadde, til profit-jæger! Du ved ikke noget om, hvor eller hvem din kæleskildpadde ender hos, måske i udlandet.  Vi kender flere profit-jæger og er absolut ikke interesseret i dem.

Stor samler, der ikke kan magte opgaven: Vi har flere personer, i Danmark, der bare ikke kan lade være med at samle alle de skildpadder til sig, de kan komme i nærheden af. Er det sådan et sted, din skildpadde skal hen? Vi er jævnlig forbi skildpaddeejer, der har gabt over for mange skildpadder. Tit, er det med store udgifter for Sumpskildpadder!

Her hos Sumpskildpadder og vores samarbejdspartner KrybdyrInternatet.dk hjælper og modtager vi også landskildpadder. Vi arbejder altid for, at finde gode hjem, til din skildpadde.

Transport af en skildpadde

Skildpadden "Demo" led ikke overlast, under modelarbejdet.

Sumpskildpadder: Når vi transporterer en sumpskildpadde, så skal vi sikre os, at skildpadden ikke kan flygte ud i naturen. Sumpskildpadder benytter altid plastikkasser, med låg og snaplukker, til transport af skildpadder.
Det er aftalt med Miljøstyrelsen Vi sikre, at sumpskildpadder ikke ender ude i naturen.

Den viste kasse, kommer der rigeligt med luft ind i, uden du behøver at borer huller i låget. Kommer der huller i låget, vil der komme lys ned til skildpadden, dyret vil blive urolig under transportn og bruge alt for meget energi på, at komme ud af boksen. Er der mørkt omkring skildpadden, så falder skildpadden normalt hurtigt til ro.

Læg eventuelt nogle aviser, ned i bunden, skildpadden vil tit tømmer sig under transporten.

Tager transporten kun nogle få timer, så behøver skildpadden ikke vand.

Transporterer vi skildpadder i 4-5 timer, så får de vand, i deres kasse, på halvvejen. Her ligger de nogle minutter, inden vi tømmer kassen igen og kører videre.

Hvis det er muligt undervejs, så stil skildpadden et mørkt og tempereret sted (selvfølgelig ikke i et koldt bagagerum om vinteren). Læg ikke en varmekilde ned/omkring kassen. Skildpaddens stofskifte vil bare stige og gøre skildpadden mere urolig.  

Mangler du en plastikkasse, så kan der benyttes en skotøjsæske eller en almindelig papkasse, eventult læg en avis i bunden, der kan suge vand og urin. 

Du skal være opmærksom på, at din skildpadde måske vil forsøge at bryde ud, af en papkasse, så tape kassen ind eller bind en snor rundt om kassen.

Er de få ting overholdt, så skal sumpskildpadden nok komme hel og flot frem. Vi har haft besøgende der under køreturen, pludselig havde en sumpskildpadde inde under speederen, imens de kørte.

Landskildpadder: Landskildpadder skal transporteres tørt og helst mørkt, så vil dyret falde til ro, under transporten.

God tur

Sumpskildpadder

Hvad sker der med skildpadden?

Formanden står her med en alm. snapskildpadde, vi har fundet nyt hjem til.

Lovlige skildpaddearter. Her hos Sumpskildpadder, er vi dedikeret til at redde og finde nye, gode hjem, til de skildpadder, vi modtager. Hvilket lykkes, for allerfleste af dyrene.

De forbudte og ulovlige skildpaddearter. De raske skildpadder, vil vi, så vidt det er muligt, finde hjem til, hos vores samarbejdspartner, typisk zoo. En hel del af de skildpadder, benyttes i formidlingen, af de problemer, sumpskildpadder udgør for Danmarks naturlige dyreliv. De håbløs syge skildpadder, de vil blive aflivet. 

Hvorfor må man ikke sætte sumpskildpadder ud i naturen

Børn der kontakter Sumpskildpadder

Vi har mange børn, der henvender sig, de har en skildpadde, de gerne vil af med?
 
Vi hjælper meget gerne. Men, vi skal kontaktes af en voksen person. Børn der kontakter os, vil blive henvist til, at de må bede en voksen person om, at tage kontakt til Sumpskildpadder.
 
Vi beklager på forhånd, hvis vi spørger om din alder. Men, det er tit umuligt, at høre alderen på en person gennem telefonen.  Vi vil gerne have, at det bliver en god oplevelse, at få hjælp.

Tilladelsen til at må modtage terrapiner

Sumpskildpadder må modtage terrapiner (Trachemys scripta sp.). Tilladelsen gælder også vores skildpadder opsamlingshjem, der er placeret rundt i Danmark.
Vi er herfra Sumpskildpadder meget glade for, at kunne indgå som en del af Miljøstyrelsen håndteringsforanstaltning mod terrapiner (Trachemys scripta sp.)

Lov i mod terrapiner

Gælder for alle Sumpskildpadder opsamlingshjem.

Sumpskildpadder fungerer som de andre dyreværensorg/foreninger

Har du tænkt på, om du selv kan beholde skildpadden?

En typisk ophængning, af en UVB- og varmepære over dyrenes solplads. Vi kan hjælpe dig, med de rigtige pærer på vores SkildpaddeShop.dk

Måske har du bare behov for lidt hjælp? 

Det kan virke forvirrende alt det med UVB-lys, varme, hvordan bygges en solplads, hvilken pumpe/filter skal man anskaffe sig? Hvorfor lugter vandet, skildpadder sviner, hvad gør man? Indretning af akvarium

Hvis du har mod på, at gøre forsøget med at beholde din skildpadde, med hjælp fra Sumpskildpadder. Så vil vi gerne stille vores erfaring, til din rådighed og hjælpe og vejlede dig. 

Tit er det bare et par småting, der skal til eller ændres, i skildpaddens akvarium, så fungerer det hele som det skal. 

Her hos Sumpskildpadder vil vi undgå, at skildpadder udsættes til naturen.

Som medlem af Sumpskildpadder, tilbyder vi at tjekke dine skildpadder gratis. For ikke medlemmer, tager vi kr.100 pr. dyr. Bliv medlem og spar hurtigt hundredevis af kroner. De fleste problemer, dine skildpadder har, kan klares ved råd og vejledning.

Send ikke din skildpadde, til Sumpskildpadder!

Det er forståeligt, at kvinden ikke er tilfreds med situationen. Det vil vi heller ikke være!

 • Når pakken overhovedet frem?
 • Går pakken i stykker undervejs?
 • Dør skildpadden i pakken?
 • Kommer pakken frem i tide?
 • Er vi hjemme til at tage imod?
 • Vi kalder det dyreplageri!