Sumpskildpadder i Påsken - Åben!

Besøg efter aftale, vi har åben hele Påsken.

Kontakt@Sumpskildpadder.dk 

Find vej til Sumpskildpadder Esbjerg

God Påske!

Aflevere skildpadder her - Få hjælp til skildpadder

Sumpskildpadder og vores samarbejdspartner modtager alle slags skildpadder. 

Esbjerg - Kontakt Sumpskildpadder

Kokkedal - KrybdyrInternatet.dk

Nykøbing F. - Falster-Krybdyr.dk

Christiansfeld - SolensVenner.dk

Vi modtager alle slags skildpadder også de forbudte!

Vi passer godt på din skildpadde.

Vi sørger for, at din skildpadde vil få det gode liv.   

- Skildpadder i naturen, der her og nu er enten fanget eller fundet på friland - de dyr tager vi gerne imod, så vi får skildpadderne ud af naturen.  

- Kæle- og privatejede skildpadder af alle slags - de dyr tager vi også gerne imod, men mod betaling. Du kan betale det beløb, du kan eller synes er rimeligt for at aflevere din skildpadde til os.  

Indtil videre vil beløbet være frivilligt, så alle kan være med, og din skildpadde vil fortsat få individuel hjælp. 

Vi siger aldrig nej til at modtage en skildpadde, uanset om I betaler lidt eller ingentingCool

Venlig orientering: Vi har kr.250 i udgift på, hver skildpadde vi tager imod. 

Kontakt Sumpskildpadder Besøg kan aftales hele ugen.

Vi modtager MobilePay 17426 (5 ciffer) når du indlevere og afhenter en skildpadde. 

De forbudte Gul- og rødøret terrapiner  giver vi også en chance for at få det gode skildpaddeliv. EU & dansk lov imod terrapiner

Akut hjælp til sumpskildpadder

Akut opbevaring af en sumpskildpadde.

Har du fundet en sumpskildpadde. Hvad gør du indtil skildpadden kan afleveres? 

Find en stor balje, murebalje eller noge du kan have lidt vand i. Læg et par muresten ned i baljen og fyld vand i, så skildpadden stadigvæk kan kravle op på en tør plads (evt. muresten). 

Stil baljen et sted, hvor skildpadden kan trække sig ind i skyggen.  

Skildpadder kan normalt godt klare sig uden foder i 14 dage. Du kan evt. give skildpadden en udvandet reje en gang om dagen indtil skildpadden kan afleveres. 

Ps. rejer er ikke et permanent godt foder til sumpskildpadder. Vi nævner kun rejer her, fordi mange har rejer i deres fryser og det er derfor let lige at give en reje til en sumpskildpadde der trænger til hjælp.

Praktisk information

SkildpaddeTaxa.dk kan hente og bringe skildpadder rundt i hele Danmark. Få et tilbud.

 1. Vi betaler ikke for din skildpadde.
 2. Når skildpadden er afleveret, så udleveres skildpadden ikke igen.
 3. Skildpadde Taxa kan bestilles, hvis du har skildpadder der skal flyttes. Få et tilbud.

Hvis du tænker på, om din skildpadde måske vil have det bedre, i et nyt og godt hjem. Så er vi i Sumpskildpadder dedikeret til at redde, rehabilitere, give råd og vejledning, i et forsøg på at holde dyrene fra at blive frigivet til naturen.   

Hvad skal man gøre ved skildpadden, der er blevet til overs? Det kan typisk ske ved, at dyret er vokset én over hovedet eller teenageren flytter hjemmefra, uddannelse, imigration, sygdom og tusind andre ting. Desværre alt for ofte lider skildpadder omsorgssvigt, selv med ejerens bedste hensigter.  

Vores skildpadder er kun til:

 • personer der har kendskab, til skildpadder. 
 • personer, der allerede har skildpaddens hjem klar.
 • personer over 18 år.
 • personer der ikke sælger skildpadden videre.
 • personer der oplyser os, deres navn og adresse
 • personer der ikke yngler* med skildpadder, fra os. *Besvarer gerne, hvis du har spørgsmål.

Støt vores kørsel efter skildpadder

Der er et meget stort behov for at kunne køre ud og hjælpe skildpadder i Danmark. 

Vi håber du vil støtte vores kørsel, så vi kan hente og hjælpe skildpadder hos de skildpaddeejer der er blevet syge, de socialt udsatte og få de skildpadder bragt i sikkerhed, der er fundet ude i naturen.

Hvorfor må skildpadder ikke komme ud i naturen?

Din garanti

Du vil møde "Godkendt Internat", når du afleverer din skildpadde til et af os godkendte internater, de ved, hvad der skal til.

Når du indleverer en skildpadde til os, så vil du møde skiltet "Godkendt internat" det er din garanti, så du sikkert kan aflevere din skildpadde. Miljøstyrelsen har godkendt Sumpskildpadder med håndteringsaftalen, så vi kan modtage de forbudte skildpadder, påvegne af vores samarbejdspartner.

SkildpaddeShop.dk Er en del af Sumpskildpadder. 

Alternativ til at afleverer din skildpadde, er at få skildpadden aflivet, hos en dyrlæge. Hvilket koster ca.kr.600-900

Find en Krybdyrkyndige dyrlæge 


 Tænk over, hvem du afleverer din skildpadde til!

Sumpskildpadder: Aflever ikke din sumpskildpadde, til de skildpaddeindsamler der ikke har en tilladelse fra Miljøstyrelsen, så de må modtage terrapiner! De vil i mange tilfælde kun udnytte andres problemer og tænker tit kun på egen profit og ikke på dyrene! Er du i tvivl, kontakt Sumpskildpadder

Landskildpadder: Det samme gælder, aflever ikke din landskildpadde, til profit-jæger! Du ved ikke noget om, hvor eller hvem din kæleskildpadde ender hos, måske i udlandet.  Vi kender flere profit-jæger og er absolut ikke interesseret i dem.

Personer med samlermani der ikke kan magte opgaven: Vi kender flere personer, i Danmark, der bare ikke kan lade være med at samle alle de skildpadder til sig, de kan komme i nærheden af. En del af dem tror, de kun kan hjælpe skildpadder. Har de overhovedet råd til at holde alle de skildpadder, de får ind? Er det sådan et sted, din skildpadde skal hen? Vi er jævnlig forbi skildpaddeejer, der har gabt over for mange skildpadder. Tit, er det forbundet med store udgifter for Sumpskildpadder at hjælpe dem!

Tænk dig om, når du sælger dit akvarium og udstyr: Sælger du dine skildpadder med, skal du sikre dig, at den nye ejer også er interesseret i dyrene og ikke kun i akvarium og udstyr. Vi ved sumpskildpadder er blevet smidt ud i den første den bedste sø, den nye ejer er kørt forbi.

Vi hjælper og modtager alle slags skildpadder, her hos Sumpskildpadder og vores samarbejdspartner, se øverst på siden. Om det er landskildpadder eller vandlevende skildpaddder vi får ind, vil vi tage os godt af dyrene. Vi har tid, tid er et af vores vigtigste værktøjer til at finde den gode løsning for din skildpadde. Tid har vi kun råd til fordi, mange hjælper os i vores arbejde. 

Vi ved godt mange har det sådan "ude af øje ude af sind", men skildpadder er levende væsner og har vi først fået en skildpadde (fodrer du først en skildpadden, så er den din!), så skal vi også påtage os ansvaret for dyret og ikke falde til den nemme løsning, der ikke altid giver én den bedste samvittighed.

Transport af en skildpadde

Skildpadden "Demo" led ikke overlast, under modelarbejdet.

Sumpskildpadder henter skildpadder: Når vi transporterer en sumpskildpadde el. landskildpadde så skal vi sikre os, at skildpadden ikke kan forvilde sig ud i naturen. Sumpskildpadder benytter altid plastikkasser, med låg og snaplukker, til transport af skildpadder. 
Godkendt af Miljøstyrelsen 
Vi skal sikre os, at skildpadder ikke forsvinder ud i naturen.

Du kan også benytte en god papkasse. Både i en plastikasse, med snaplåg og den viste kasse, kommer der rigeligt med luft ind i, uden du behøver at borer huller i låget. Kommer der huller i låget, vil der komme lys ned til skildpadden, dyret vil blive urolig under transporten og bruge alt for meget energi på, at komme ud af boksen. Er der mørkt omkring skildpadden, så falder skildpadden normalt hurtigt til ro og du minimerer dyrets stress.

Læg gerne nogle aviser, ned i bunden, skildpadden vil tit tømme sig under transporten.

Skildpadden kan udmærket klare sig uden vand, gennem Danmark.

Transporterer vi skildpadder i 4-5 timer, så får de vand, i deres kasse, på halvvejen. Her ligger de nogle minutter, inden vi tømmer kassen igen og kører videre. 

Hvis det er muligt undervejs, så stil skildpadden et mørkt og tempereret sted (selvfølgelig ikke i et koldt bagagerum om vinteren). Læg ikke en varmekilde ned/omkring kassen. Skildpaddens stofskifte vil bare stige og gøre skildpadden mere urolig.  

Mangler du en plastikkasse, så kan der benyttes en skotøjsæske eller en almindelig papkasse, læg gerne nogle aviser i bunden, skildpadden vil sikkert tømme sig undervejs. 

Du skal være opmærksom på, at din skildpadde måske vil forsøge at bryde ud, af en papkasse, så tape kassen ind eller bind en snor rundt om kassen.

Er de få ting overholdt, så skal sumpskildpadden nok komme hel og flot frem. Vi har haft besøgende der under køreturen, pludselig havde en sumpskildpadde inde under speederen, imens de kørte.

Landskildpadder: Landskildpadder skal transporteres tørt og helst mørkt, så vil dyret falde til ro, under transporten.

God turSumpskildpadder

Hvad sker der med skildpadden?

Formanden står her med en alm. snapskildpadde, vi har fundet nyt hjem til.

Lovlige skildpaddearter. Her hos Sumpskildpadder er vi dedikeret til at redde og finde nye, gode hjem, til de skildpadder vi modtager. Hvilket lykkes for alle de lovlige skildpadder.

De forbudte og ulovlige skildpaddearter - Gul- og rødøret terrapiner. De raske skildpadder, vil vi så vidt det er muligt finde hjem til, det er typisk en zoo der kan modtage sumpskildpadder. En hel del af de skildpadder benyttes i formidlingen, af de problemer sumpskildpadder udgør for Danmarks naturlige dyreliv. De håbløs syge skildpadder, de vil blive humant aflivet. Får vi for mange skildpadder hos Sumpskildpadder, så tager vi os af problemet på en human og ordentlig måde. Vi efterlader ingen skildpadder i naturen, i affaldsspanden og andre mærkelige steder, hvor man ellers kan finde skildpadder. 

Vil du sikre din skildpadde en lang og godt liv: Vi kan passe din skildpadde

Hvorfor må man ikke sætte sumpskildpadder ud i naturen

Børn der kontakter Sumpskildpadder

Vi har mange børn der henvender sig, fordi de har en skildpadde de gerne vil af med?
 
Vi hjælper meget gerne. Men, vi skal kontaktes af en voksen person. Børn der kontakter os, vil blive henvist til at de må bede en voksen person om, at tage kontakt til Sumpskildpadder.
 
Vi beklager på forhånd, hvis vi spørger om din alder. Men, det er tit umuligt, at høre alderen på en person gennem telefonen.  Vi vil gerne have, at det bliver en god oplevelse, at få hjælp.

Tilladelsen til at må modtage terrapiner

Sumpskildpadder må modtage terrapiner (Trachemys scripta sp.). Tilladelsen gælder også vores skildpadder opsamlingshjem, der er placeret rundt i Danmark.
Vi er herfra Sumpskildpadder meget glade for, at kunne indgå som en del af Miljøstyrelsen håndteringsforanstaltning mod terrapiner (Trachemys scripta sp.)

Lov i mod terrapiner

Gælder for alle Sumpskildpadder opsamlingshjem.

Sumpskildpadder fungerer som de andre dyreværensorg/foreninger

Har du tænkt på, om du selv kan beholde skildpadden?

En typisk ophængning, af en UVB- og varmepære over dyrenes solplads. Vi kan hjælpe dig, med de rigtige pærer på vores SkildpaddeShop.dk

Måske har du bare behov for lidt hjælp? 

Det kan virke forvirrende alt det med UVB-lys, varme, hvordan bygges en solplads, hvilken pumpe/filter skal man anskaffe sig? Hvorfor lugter vandet, skildpadder sviner, hvad gør man? Indretning af akvarium

Hvis du har mod på, at gøre forsøget med at beholde din skildpadde, med hjælp fra Sumpskildpadder. Så vil vi gerne stille vores erfaring, til din rådighed og hjælpe og vejlede dig. 

Tit er det bare et par småting, der skal til eller ændres, i skildpaddens akvarium, så fungerer det hele som det skal. 

Her hos Sumpskildpadder vil vi undgå, at skildpadder udsættes til naturen.

Som medlem af Sumpskildpadder, tilbyder vi at tjekke dine skildpadder gratis. For ikke medlemmer, tager vi kr.100 pr. dyr. Bliv medlem og spar hurtigt hundredevis af kroner. De fleste problemer, dine skildpadder har, kan klares ved råd og vejledning.

Send ikke og efterlad ikke din skildpadde foran døren til Sumpskildpadder!

Det er forståeligt, at kvinden ikke er tilfreds med situationen. Det vil vi heller ikke være!

 • Når pakken overhovedet frem?
 • Går pakken i stykker undervejs?
 • Dør skildpadden i pakken?
 • Kommer pakken frem i tide?
 • Er vi hjemme til at tage imod?
 • Vi kalder det dyreplageri!

Uden aftale, vær sød ikke at stille din skildpadde foran vores dør, uden vi ved det. Det er desværre sket, at vi var taget på weekendt, da skildpadder blev stillet foran vores dør og alle skildpadder var kravlet ud af kassen!

Andre muligheder du kan forsøge

Hvor kan jeg afleverer min forbudte terrapin?

 • *Andre der har en Håndteringsaftale til at må modtage terrapiner, fra Miljøstyrelsen. Husk, spørg først om, hvad de gør ved din skildpadde?
 • Kontakt politiet.
 • Dyrlæge Til aflivning.

*Miljøstyrelsen ændre indimellem deres link. Vi kan oplyse dig om, hvem der har en håndteringsaftale.