Hybrider og mutationer

Sternotherus Odoratus x Sternotherus Carinatus. Foto Laurent Lebois

Der findes et utal at hybrider og mutationer, mellem arterne. Her vil vi vise nogle af de mest almindelige.

Der er desværre et marked, for de her dyr. 

Her hos Sumpskildpadder, bryder vi os ikke om denne unaturlige form for avl.

Det er skildpadder, der tit bevidst bliver fremavlet for, at tjene penge og til fornøjelse, for os mennesker. Det er en monstrøs form for dyreavl.

Hybrider mellem terrapiner og andre arter

Terrapin hybrider. De tre underarter af terrapiner, den Rødøret-, Guløret og Cumberland terrapinen, de kan krydses indbyrdes. Mange af de skildpadder, vi ser her i Danmark, er blandinger, af de tre underarter. Især den Guløret-, og Cumberland terrapinen ses tit blandet sammen. Tit på grund af uvidenhed.

En ren Rødøret terrapin, har gule, lige striber, i sine rygskjolds skæl (Se foto i slids show nedenfor). Den Rødøret terrapin's røde øreplet, går ikke over i noget gult. Det er de sikreste tegn på, at du står med en ren Rødøret terrapin og ikke en hybrid. En hybrid mellem en Rødøret terrapin og en Cumberland terrapin, her løber Cumberland terrapinen's gule rygskjoldsstriber, rundt i et mønster, på skildpaddens rygskjold (Se foto i slids show nedenfor).

Cumberland terrapinen's røde øreplet, vil gå over eller fade ud i noget gult eller en gul streg, der løber ned af nakken, på skildpadden (Se foto i slids show nedenfor).

Den Guløret terrapin har kun fire pletter, et på, hver af de fire forreste bugskæl. Har den flere pletter under bugen, så er det en hybrid mellem en Cumberland eller en Rødøret. Både den Rødøeret terrapin og Cumberland terrapinen har en sort plet på, hver af deres bugskæl.

Er den Guløret terrapin parret med en Rødøret terrapin, så vil skildpadden også have noget rødeligt, på sine gule øremønster (Se foto i slids show nedenfor) . 

Husk nu på, at terrapinerne kan være kryds parret, flere generationer tilbage og derfor kan fejl markeringerne, fortsat blive ved med, at dukke op på skildpadderne.

Terrapiner der er parret, med andre skildpadde-arter. Terrapiner kan også krydses, med andre skildpadder-arter. På billedet kan du se krydsning mellem den Rødøret terrapin og en landkortskildpadde - Graptemys ouchitensis (Se foto ovenfor).

Der kan være en lille chance for, at terrapinerne kan parre sig, med andre skildpadde-arter. Guldskildpadder (Chrysemys), Cooter (Pseudemys), (Deirochelys) og Landkort skildpadder (Graptemys), deres familier ligger ikke så langt fra hinanden. 

Husk, loven imod at avle terrapiner. Terrapin forbud

Fremavlede mutationer

Mutationer som du kan se på billederne nedenfor, bliver forsøgt fremavlet. Fordi de kan sælges, for en højere pris. Her hos Sumpskildpadder bryder vi os ikke om denne usmagelige form for handel og legen med DNA.

Rødøret terrapiner mutationer

Der findes et hav, af terrapin mutationer.

Her hos Sumpskildpadder, bryder vi os ikke om denne unaturlige form for avl. Det er skildpadder, der bevidst bliver fremavlet for at tjene penge og til fornøjelse, for os mennesker. Det er en monstrøs form for dyreavl. Mange af de på billedet, unaturlige og afvigende skildpadders helbred, er så dårligt, at de allerede dør som unger.