Akuthjælp til sumpskildpadder

Akut opbevaring af en sumpskildpadde.

Har du fundet en sumpskildpadde. Hvad gør du indtil skildpadden kan afleveres?

Bemærk! Er det en rød- guløret terrapin du har fundet, må du réelt set ikke tage skildpadden med hjem! Men, hvis du vil afleverer skildpadden til Sumpskildpadder eller dem med en håndteringsaftale så kan det forsvares.

Find en stor balje, murebalje eller noget du kan have lidt vand i. Læg gerne et par muresten, en flise, ned i baljen og fyld vand i, så skildpadden stadigvæk kan kravle op på en tør plads.

Om sommeren, kan du stille baljen et sted, hvor skildpadden ikke står i direkte sollys. 

Skildpadder kan normalt godt klare sig uden foder i 14 dage. Du kan evt. give skildpadden regnorm, snegle, en udvandet reje en gang om dagen indtil skildpadden kan afleveres. 

Ps. rejer er ikke et permanent godt foder til sumpskildpadder. Vi nævner kun rejer her, fordi mange har rejer i deres fryser og det er derfor let lige at give en reje til en sumpskildpadde der trænger til hjælp.

Du skal være opmærksom på, at nogle sumpskildpaddearter må ikke komme videre til private. Mere om Lov (Jura) Forbud

Få hjælp til din skildpadde

SkildpaddeTaxa

Hvor kan jeg aflever min skildpadde, og skildpadden vil få en ekstra chance for at få det gode skildpaddeliv:             Sumpskildpadder & samarbejdspartner

Vi afliver ikke bare de indleverede skildpadder.

Vi har også en SkildpaddeTaxa hvis du mangler hjælp til at hente skildpadden, desværre kan vi ikke tilbyde gratis afhentning.

Hvor kan jeg ellers afleverer min terrapin?

  • Andre der har en Håndteringsaftale til at må modtage terrapiner, fra Miljøstyrelsen. Husk, spørg først om, hvad de gør ved din skildpadde?
  • Kontakt politiet.
  • Dyrlæge Til aflivning.

Kontakt og find Sumpskildpadder