Sumpskildpadden der ikke ville dø!

"Rødtop" en 23 år gammel rødøret terrapin (Trachemys scripta elegans)

Vi modtog “Rødtop” d. 5. September 2013! 
Dyret var meget svag og dvask og ville heller ikke spise. Skildpadden havde ikke fået UVB-lys og ingen varme. Hun lå kun oppe på land og ville ikke flytte sig. En håbløs sag, skulle man synes, uden hjælp vil skildpadden dø! Men vi gik i gang, med det lange seje træk med, at bringe skildpadden tilbage til livet.

Rødtop blev straks sat ned i sit eget akvarium, med rent vand, selvfølgelig fik hun også straks adgang til UVB-lys og varme.

Den 5. okt. kom der fortsat ufordøjede klumper, af gammelt “foder”, ud af skildpaddens tarmsystem. I dag kom skildpadden af med, noget “slange, grise, hjerte, blodåre lignende? Vi kan ikke se, hvad det er? Det havde i hvert fald sig fast som en prop i dyrets tarm-system, her havde det siddet i over en måned! Nogle dage tidligere havde Rødtop afleveret en stor og hård, grus klump + kork stykke, ud af sin kloak. Efter Rødtop havde fået tømt sin tarm for ufordøjet foder og andet? Er hun blevet mere livlig, hun begyndte selv at kravle op og ned i vandet, fra solpladsen.

I hele den her lange perioden, havde skildpadden ikke taget foder til sig. Hun drak vand, det kunne vi se. Det var først efter, at skildpadden havde tømt sig, at vi begyndte at sonde-fodre Rødtop, meget forsigtigt. Hun ville stadigvæk ikke spise selv. 
Derfor var vi nød til, at give skildpadden det foder hun havde behov for, med en slange, direkte ned i dyrets mavesæk (begynd ikke selv på det her, uden forudgående instruktioner af dyrlægen eller en erfaren skildpadde person!)
Vi forsøgte selvfølgeligt samtidigt, med stor tålmodighed, at give skildpadden et mere fast foder.

Det var ikke altid lige let, at få "Rødtop" til at sluge slangen, så hun kunne blive fodret.
Så sagde vi til hende "du bliver sendt på katte-internat, hvis du ikke begynder, at spise selv", så slugte hun straks slangen og fik så sit flydende foder. 
Fodret bestod af foderpiller, sammen med ekstra kalk, mineraler og vitaminer, det hele knuses i en morter og blandes op med lidt vand.

Den 12. oktober var en glædens dag, hos Sumpskildpadder.
"Rødtop" spiste selv for første gang! Hun kan slet ikke få mad nok. Endelig er hun blevet frisk.

Den 8. november blev det hele lidt for kedeligt for Rødtop, hun kravlede ud af sit akvarium. Hun blev nu sat sammen med et par andre skildpadder. Hvilket hun befandt sig godt med.

I foråret 2014 blev "Rødtop" adopteret, til et nyt godt hjem, hvor hun nu svømmer rundt, blandt andre terrapiner, i en stor og hyggelig havedam, hvor der er det nødvendige hegn rundt om.

Tålmodighed og hård arbejde, hjalp Rødtop tilbage til det gode skildpadde liv. Skildpaddens skjold havde allerede ændret sig meget, til det bedre, på de måneder.

Uden støtte, fra frivillige, kunne vi ikke have hjulpet denne skildpadde.

Det kræver økonomi, tid og plads, at kunne tilbyde, hver af de syge skildpadder.

Små beløb, hjælper dyrene, mere end du tror:

  • MobilePay og Swipp til 22 34 82 98
  • Sumpskildpadder konto i Sydbank: reg. 7701 konto 0002 348 306

Tak!

Sumpskildpadder
Kvaglundparken 1. 3.sal.
6705 Esbjerg Ø