Vi hjælper og redder skildpadder, krybdyr og passer på vores fælles natur

"Krølle", en falsk landkortskildpadde, der var ved at rådne op, af skjoldråd, da vi modtog hende. Hun er nu rask, men bliver aldrig pæn igen. Foto. Da vi modtog hende.

Skildpadderne kan ikke gøre for, at de fleste af dem, er slæbt ind i Danmark og ikke er så nuttede længere som voksne. Desværre mangler skildpadder de charmerende spidse øre, den blød pels, en lang hale eller pigge. Så man umiddelbart får lyst til at støtte arbejdet med at redde skildpaddernes liv.

Vi mangler din hjælp og støtte, så vi kan gøre mere for de "glemte" skildpadder. 

Skal du have hjælpe til andre krybdyr, end skildpadder. Kontakt vores samarbejdspartner: KrybdyrInterntet 

Mange har gennem deres opvækst, haft en facination for krybdyr og skildpadder. Du har måske plaget dine forældre om, at få en skildpadde? Hvor er din barndoms skildpadde, slange eller gekko blevet af? Mange krybdyr, er blevet efterladt, ude i den danske natur (hvad er ulovligt).

Der er i tusindvis af sumpskildpadder og andre krybdyr, der er døde, fordi de er blevet efterladt, til en kummerlig død, ude i naturen. Kun få af skildpadder, har haft en chance for at overleve, ude i naturen! Vi formoder, at mellem 60-80% af de udsatte sumpskildpadder dør, efter de er udsat. Men, med årene, bliver få skildpadder, alligevel til mange skildpadder. 

Vi forsøger, at redde skildpadderne, inden de sættes ud i naturen og de skildpadder, der allerede er sat ud i naturen, tager vi gerne imod. 

Sumpskildpadder i naturen, de ødelægger leveforholdet for de danske naturligt hjemmehørende dyrearter og æder deres fødegrundlag. Sumpskildpadder æder alle de planter, de finder og alle arter af vandlevende indsekter også de sjældne, frøer af alle arter, blandt andet den grønne løvfrø, latterfrøen og den lille vandsalamander og deres æg og yngel, bliver også en del af sumpskildpaddens føde. Fugle, ænder, deres kyllinger og ællinger, de forsvinder også, hvor der lever sumpskildpadder. Af andre fuglearter der påvirkes af sumpskildpadder, er den toppede lappedykker, dens æg og unger. Er lappedykkeren én gang jaget væk, fra sin rede, så bliver der ingen unger, det år. Det er bare nogle af de dyr, der påvirkes og udkonkurreres af sumpskildpadder. Læs mere om sumpskildpadde problemet: Sæt ikke dyr ud!

Hvad gør vi så hos Sumpskildpadder

 • Vi hjælper de "glemte" skildpadder
 • Vi ønsker, at holde skildpadder ude af naturen 
 • Vi kan tage imod alle skildpaddearter
 • Vi hjælper skildpaddeejer der er kommet i klemme
 • Vi er i tæt kontakt med Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning
 • Gratis for private
 • Vi tager imod skildpadder, der findes og fanges i naturen
 • Vi tilbyder oplysning, råd og vejledning, til private og firmaer
 • Vi stiller pasningsvejledninger gratis til rådighed
 • Vi finder nye, gode, hjem, til de glemte skildpadder
 • Vi rehabiliterer de skildpadder, vi modtager, i samarbejde, med vores dyrlæge
 • Vi undersøger, tester og tjekker foder, udstyr, leveforhold og meget andet for skildpaddehobbyen.

Vi ønsker ikke at den almindelige dyrehandel sælger krybdyr. Dyrehandlen sælger heller ikke katte og hunde. Sælger dyrehandlen krybdyr, så skal de også sælge tilbehør til krybdyr. Sælger dyrehandlen ikke det rette udstyr, til sumpskildpadden, så er skildpaddens liv, allerede dømt til undergang, når dyrets nye ejer træder ud af forretningen. UVB-lys og varme, er livsvigtigt for sumpskildpadder

Krybdyr, er den dyreart i Danmark, der klarer sig dårligst som "kæledyr". Køb ikke skildpadder og krybdyr gennem en dyrehandel.
Lad entusiasterne holde skildpadder og krybdyr, og handle med krybdyr, ligesom hunde handles gennem en kennel. 

Her er en deform terrapin. Vi kalder det Toblerone skjold. Skjoldet er fyldt med toppe, hviket viser, det er en syg skildpadde. En rask skildpadde, har en jævn buet og glad skjold. Over 60% af de skildpadder vi modtager, er ikke raske. Vi modtager ugentlig deforme sumpskildpadder.

Alt foregår 100% frivilligt hos Sumpskildpadder

Sumpskildpadder er et trekløver der hjælper skildpadder, til et bedre liv, vores danske natur og dyreliv, og de mennesker der er kommet i klemme, med deres dyr.

Vores arbejde kan støttes, vi vil blive meget glade: Donation

Sumpskildpadder Hjælp & Adoption Forening 
Sekretariat - Kvaglundparken 1. 3.sal.
6705 Esbjerg Ø

Tlf.: 22348298 - Mail.: kontakt@Sumpskildpadder.dk

Åbningstid - Aftal tid for besøg

 • Hverdage mellem kl.11-17
 • Vi åbner gerne, hvis vi kan hjælpe en skildpadde