Side 2. Terrapiner kønsbestemmelse

English text at the bottom.

Du kan ikke endeligt bestemme kønnet på en terrapin, med visuelle tegn, indtil de er omkring 10 cm., rygskjoldets længde. Mål ikke rygskjoldets bue med.

I fangenskab vil en hun af terrapiner, bliver kønsmodne i en alder af ca. 3-4 år.

Hunnen har kort negle, skildpaddens gat/kloak sidder under eller på kanten af rygskjoldets underside. Hunnerne bliver generelt større end hannerne.

Hannen har meget lange negle, skildpaddens gat/kloak sider udenfor rygskjoldets bakkant.

I fangenskab vil en han af terrapiner, blive kønsmodne i en alder af ca. 2-3 år.

Terrapiner der holdes i fangenskab bliver tit kønsmodne hurtigere end de vildtlevende terrapiner. Det skyldes blandt andet, at terrapinerne, gror hurtigere i fangenskab, fordi dyrene fodres for meget.

Claus fortæller om, hvordan du ser forskel, på dyrets køn

Kønsbestemmelse af terrapiner, gælder også de fleste andre arter, af sumpskildpadder. Af de skildpadder vi får ind, hos Sumpskildpadder, så dækker denne forklaring godt 70 % af alle dyrene.

Kan små terrapiner holdes sammen med store terrapiner?

Cumberland terrapin er her sammen med en lille guløret terrapin.

Har man nogle små skildpadder sammen, så har vi set store terrapiner, lige som "passer" på de mindre skildpadder. Nogle vil straks sige, sikke noget vrøvl. Men, det er det nu ikke helt. Her hos Sumpskildpadder, har vi vi har haft skildpadder i mange år og har set dyrene i mange forskellige situationer. Blandt andre, hvor de voksne skildpadder, ligesom tager hensyn til de små skildpadder, i gruppen. 


Vi har set flere gange, at de voksne skildpadder ikke tager fodret, fra de små skildpadder. Hvad er helt naturligt, at de voksne dyr stjæler foder fra hinanden. Om det er et moderinstinkt, det ved vi ikke? Et instinkt er det, det er der ikke nogen tvivl om.

Det virker lidt lige som den store han løve, der lader de små løveunger, lege med sin hale og tillader ungerne at kravle rundt på sin ryg. De ældre skildpadder føler sig måske ikke truet, af de små skildpaddeunger, det kan være det instinkt, der viser sig og vi fornemmer, i omgangen med vores skildpadder.

Har man mange skildpadder, så er risikoen for, at se små skildpadder ikke får noget af fodret, det skal man holde øje med. De små skildpadder, er normalt frække og vil blande sig i mellem de større syr, når der fodres, risikoen er her, at en stor skildpadde kommer til at nappe en luffe af en lille skildpadde, i jagten på fodret.

Små guløret terrapiner er kamuflerede voksne skildpadder!

Læs mere om terrapiner, gå til side 1. 

Big Mama fortæller om plads!

Denne døds bowle, blev skildpadden placeret i, da den var lille, se den nu! De fleste, hvis ikke alle skildpadder vil dø, i denne indretning. De sælges desværre stadigvæk, af tåbelige personer.
65 % af de skildpadder, vi modtager, hos Sumpskildpadder, det er terrapiner. Rigtig mange af dem, har levet under alt for små forhold.

Et 54 liters akvarium kan se fint ud, til én af mine små skildpadde venner, så længe min ven, er på størrelse med en fem krone - men, til mig, den voksne skildpadde, vil ikke engang kunne vende sig rundt, i et 54 liters akvarium (54 l. akvarium sælges som begynder sæt!) Har du så råd til at købe et 500 liters akvarium? Du husker også, at jeg skal have en stor filterpumpe, så mit vand er rent, en UVB pære og en varmepære, du skal også bygge en stor solplads til mig, med æg-lægningssted. Kan du klare det?

Nogle tror, at en skildpadde, der holdes i et lille akvarium, vil forblive lille og ikke vokse
(det sludder kan du stadigvæk høre, blive fortalt i mange dyrebutikker). Sandheden er, enten fortsætter vi, altså os skildpadder med at vokse eller vi vil blive syge og dør (hvad der ofte sker!)
Selv et 200 liters akvarium, er ikke stort nok til en voksen terrapin, som mig
(terrapiner er den art der sælges mest). Du må så ud og købe et større akvarium, inden din lille “søde” skildpadde er blevet voksen, så mine venner har bare så nogenlunde forhold. 

Du kan bruge denne tommelfingerregel, for hver centimeter mit skjold er langt eller centimeter skildpadder du har i alt, så bør du mindst tilbyde dem 10 ekstra liter vand. Det er en meget forenklet metode, men det vil give dig en lille fornemmelse af, hvor meget vand og plads, hver enkelt skildpadde behøver. 

Tænk godt over det, har du plads og energi nok til at passe godt på sådan nogle som mig? Er du i tvivl, så glemt alt om at holde mine venner fanget.

Du kan læse mere om, hvor meget vand og plads din skildpadde skal have, under beskrivelsen af de forskellige skildpadde-arter.

Big Mama 

Maskot for Sumpskildpadder

Vil du se mere til Big Mama, så følg hende på vores Facebook.com/Sumpskildpadder

Udgifter ved at holde en Guløret terrapin!

Terrapiner.

Tænk dig godt om, inden du køber, din første sumpskildpadde.
På billedet ovenfor, kan du se, hvad der sker med den lille nuttede skildpadde, du har købt. Har du plads til den, når den bliver større og til sidst fuldvoksen? 

  • Terrapinens købspris: kr. 20 - 500.
  • Nødvendig begynderudstyr, akvarium, bord til akvarium, kraftig pumpe med filter, vand varmelegme, UVB-pære til solplads, varmepære til solplads (ja, 2. pærer), lamper til pærerne, eventuelt bundlag (grus, sand) til akvariet, stor landdel, termometer, diverse blandt andet spand og slange til vandskift. (nypris): kr. 2.500 - 4.000. Bemærk, meget vigtigt! Det her er prisen for opstart til en lille baby-sumpskildpadde, hvis det skal gøres rigtigt. Ja, vi ved godt et start akvarium på 50 liter kan købes til kr.4-500, men, det er spild af penge, at købe sådan et, du skal i løbet af kort tid, købe et meget størrer akvarium. Alt udstyret skal udvides og fornyes, den samlede pris stiger, som sumpskildpadden vokser!
  • Årlig udgift til foder: kr. 1.000 - 1.500. Variere efter dyrets størrelse.
  • Årlig udgift til strøm: kr. 1.500 - 2.500. Udgiften til strøm, vokser sammen med skildpadden.
  • Dyrlæge: Det kan let koste kr. 1.000 - 1.500 for et enkelt besøg. 
  • Du skal samtidig være opmærksom på, at terrapiner ikke, er dyr du sidder og klør, bag ørerne. Sumpskildpadder bryder sig ikke om at blive håndteret, da de bliver urolige og stressede. Skildpadder bider. Der kræves en større viden, at passe dem. De skal have skiftet vand tit. De skal bo i et særligt miljø, et akvarium, terrarium eller helst en dam.
  • Når terrapinen er voksen, så skal skildpadden have et meget stort akvarium, helst en dam og et sted, hvor dyret kan lægge sine æg.

Sygdom

Cumberland terrapin. Her har skildpadden fået en brun plet på halsen. Tegn på urent vand.

Hos alle krybdyr er nedsat eller ophørt ædelyst, rødme og/eller belægning i munden, hævede eller lukkede øjne, besværet vejrtrækning og problemer med hudskiftet tegn på A-vitaminmangel. Ubehandlet vil det føre til at dyret enten sulter ihjel eller får dødelige følgesygdomme som f.eks. lunge- og hudbetændelse. 

Hos sumpskildpadder vil det første symptom på A-vitaminmangel ofte være, at øjenlågene hæver, så dyret til sidst ikke kan åbne øjnene. 
For lidt D3-vitamin og/eller forkert balance mellem kalk og fosfor bevirker, at knoglerne udvikler sig forkert og bliver bløde eller nemt knækker. Selvom dette ikke nødvendigvis er dødeligt, vil dyrenes livskvalitet voldsomt nedsættes, og i visse tilfælde kan kæbeknoglerne blive så påvirkede, at dyret ikke kan spise. 

Hos skildpadder ses ved D3-vitaminmangel, at skjoldet bliver blødt og gummiagtigt, og de får et bulet eller kegleformet udseende. 

De ovenstående sygdomme kræver, at dyret kommer under akut behandling af en krybdyr kyndig dyrlæge, og at der straks sker en ændring af dyrets kost. 

Læs mere om skildpaddernes  sygdomme

Havedam

Havedam - Hvis du har en havedam, så kan du sætte dine rød/gulørede terrapiner derud, om sommeren. Denne skildpadde kan sagtens overvintere i dammen, hvis der er de rigtige forhold.

Men det er vigtigt at huske, at skildpadder er rene udbryderkonger. Almindelig lavt grøn havehegn, der er sat stramt op, det kan de store skildpadder god klatre over! Her kan du bukke toppen af hegnet, ind mod damme, så skulle det være skildpaddesikret, den vej. Det samme gælder med en stensætning og et flethegn, dem kan de store skildpadder også kravler over. En stensætning og et flethegn, de kan forbedres, med et trådnet eller et bræt, sat på tværs, enten lidt oppe eller på toppen.

Et hegn, hvor toppen, er bukket ind mod dammen (se foto ovenfor), det kommer skildpadderne ikke over, men, måske under. Hvis hegnet er afsluttet med et bræt, på tværs, i toppen, er også sikkert. Du kan også benytte lodrette stolper, eternit plader eller fliser, noget med en glat overflade, hvor dyrene ikke kan få fat, det vil være sikkert.

Men, pas på med små skildpadder under åben himmel. En havedam der ikke er overdækket med et trådnet, vil være indbydende for katte, rotter, rovfugle, fiskehejre, krager og måger, hvor de kan finde på at snuppe sig en lille skildpadde og løbe eller flyve væk med! Her hjælper det kun at have et trådnet over dammen. Unger af terrapiner er i risiko for at forsvinde ud i den blå luft, til ca. 2. års alderen.

Det er også afgørende, at du kan overskue dammen og følge med i skildpaddernes liv. Et udendørs ophold er vældig sundt for skildpadderne. De får masser af ufiltreret sollys, så de kan danne D3-vitamin. Som et supplement vil de også selv kunne fange små vanddyr, ligesom en havedam i reglen vil give dem mere vand at svømme i.

Hanne, gæst her på hjemmesiden, fortæller: At de har to Rødøret terrapiner, der lever året rundt, i et udendørsbassin, hvori der er 2500 liter vand, med en max. dybde på 120cm.
En kommenter til det bassin: det er vigtigt med en god dybde på minimum 1,20 m. gerne 1,50 m., for ikke, at isen skal bundfryse om vinteren, samtidig skal der også være en stor vandvolume ellers er der ikke ilt nok i dammen til dyrene. Hvis isen bundfryser eller iltindholdet bliver for lavt, så har du ingen skildpadder, når foråret kommer. Brug eventuelt en god kraftig luftpumpe, der kan ilte vandet om vinteren. 
En havedam, alene lavet af plastfolie er ikke så velegnet, at overvintre i, som en dam med lerbund. Det er vigtigt at dammen, har svagt skrånede sider, op mod overfladen, som skildpadden kan klatre op af. Du kan få plastfolie med grusbelægning på (det er dyrt), det kan skildpadden få godt fast i. 

Teknik til vinterbrug. Hold en våge åben i isen. lav nu et *hul i isen, stik en haveslange ned i vandet, **tab noget af vandet ud af dammen (evt. brug en pumpe), så der bliver en luftlomme på ca.3 cm. Luftlommen mellem isen og vandet vil nu virke som isolering. *Vigtigt: du må ikke slå hul i isen. Trykbølgen kan skade eller endda dræbe dine fisk! Brug eventuelt varm vand, til at lave et hul med. **Du skal være forsigtig, fordi denne aftapning vil udsætte bassinkanten for en hård belastning. Tab derfor kun vand af, hvis dammen har en holdbar kant. F.eks. en kraftig foliedug.

Falder der sne på den isfyldte dam, så kan vi anbefale, at du fejer sneen væk, så solens stråler kan nå ned, i dammen. Selv om vinteren kan alger vokse og producere lidt ilt.

Vi kan også anbefale, at du bruger en god luftpumpe, i din havedam (bemærk, det skal være en kraftig luftpumpe, der er beregnet til en havedam). En luftpumpe, hjælper både til en god iltning af vandet og cirkulationen kan holde en lille del af overfladen isfri, ved lave frostgrader.

Et lille vinter trick: stik en balle halm eller et stort bundt tagrør ned i havedammen, inden frosten begynder. Isen lægger sig nu om halmen. Det vil hjælpe, så der kan transporteres ilt ned i dammen og affaldsgasser ud.

Nogle bruger en flamingokasse med låg, i stedet for en balle halm (skær først bunden af kassen). Når isen kommer, vil du under låget, nu have et isfrit område, vinteren igennem. Så man gennem hele vinteren kan løfte låget op og kikke og kontroller, at det hele er som det skal være, nede i vandet. Se et eksempel på en sådan isfri sikring af din havedam, nedenfor. 

De ovennævnte tiltag, vil hjælpe med, at fjerne de giftige affaldsgasser der opstår i en havedam, på grund af rådne planterester o.a. nu kan blive udskiftet med frisk luft. På denne måde sikre du også, at fiskene klare vinteren i havedammen.

Skildpadderne må ikke sættes ud, i den danske natur, undtagen, når de er hegnet godt ind.

Måske er din havedam ikke dyb nok, til en overvintring. Minimum 1,20 m. dyb. Hvornår skal sumpskildpadderne tages ind. Terrapiner kan opholde sig i havedammen til oktober, hvor nattefrosten for alvor begynder at sætte ind. Venter du for længe med at tage skildpadderne ind, så risikerer du, at skildpadderne forsøger at gå i vinterdvale i dammen. De begynder at grave sig ned i bundlaget, når de har gjort det, så er det temmelig besværligt at finde dem igen.

Læs mere om: Skildpadder går i dvale

Dvale - I denne periode tager skildpadden næsten intet foder til sig. Skildpaddens stofskifte og fordøjelse hviler midlertidig i to-tre måneder ved ca. 10 grader. Temperaturkravene til vinterdvalen kan næsten kun opfyldes på en altan eller i en vinterhave. Skildpadden kan også anbringes i kælderen eller i et haveskur. Men det er vigtigt at holde øje med dem i hele perioden. Da de intet spiser og heller ikke udskiller noget, kan vi give skildpadderne sand som underlag. Eventuelt kan man bruge korkstykker til at dække dem med, så dyrene føler sig trykke.
Dyrene kan også holde deres vinterhi i deres akvaterrarie, hvis man har mulighed for det. Vinterhiet behøver ikke at være særlig langt, og vanstandet må gerne sænkes. Vandet bør stå lidt højere en skjoldets største bredde. På den måde kan skildpadden vende sig om, hvis den vælter om på ryggen, og det hvilende dyr kan få luft uden at svømme.
I dvaletilstanden forbruger dyret næsten ingen ilt. Skildpadden optager ilt gennem kloakken fra vandet.
Det er ikke nødvendigt at udskifte vandet i dvaleperioden. Så længe vandet er rent og iltrigt og under 10 grader, ved denne temperatur nedsættes skildpaddens stoftskifte, og energiforbruget minimeres. Sørg for at der under dvale perioden, hele tiden er en god gennemluftning af vandet. 
Afslutning af vinterdvalen skal ske i et roligt tempo.

Det er vigtigt, at din skildpadde har tømt sin tarm, inden den går i hi. Så smid ikke din skildpadde ud, i en kold havedam, direkte fra en varm stue. Så vil du have én skildpadde mindre, til foråret.

Læs mere om at holde sumpskildpadder i havedam

Sæt din skildpadde på græs

Guløret terrapin

Skildpadder der lever i et akvarium, året rundt
 
Om sommeren, må du meget gerne, sætte dine skildpadder, ud på græs. Har du ikke mulighed for, at grave en dam eller på andre måder, oprette et vandhul udendørs. 
Så har du måske en terrasse eller en altan, hvor skildpadden kan komme ud og nyde solen.
Du kan også tage din skildpadde, med på familie besøg, hvor de har en græsplæne eller tag en tur, i parken, hvor du kan få luftet din skildpadden. 
 
Sørg for, at skildpadden kan kravle, i skygge.
 
Som du kan se på billedet, så er denne skildpadden, ude og nyde det gode solskinsvejr, samtidig, kan skildpadden æde lidt af mælkebøtterne.
 
Sørg for, at din skildpadde har adgang til drikkevand og skygge. Så kan du godt have din skildpadde, på græs en hel dag.
Det er ikke nødvendigt, at din skildpadden, skal kunne komme i vand. Det er meningen, at skildpadden skal kunne tørre helt ud, imens dyret er ude.
Sørg for, at hegne skildpadden, godt ind, den kan klatre ud, af næsten hvad som helst.
 
Solen er helt livsnødvendigt for din skildpadde. En UVB pære, er et udmærket alternativ.
 
Husk, at få skildpadden med hjem igen.
 
Læs mere om terrapiner, gå til side 1.  

Terrapiner sviner meget

Sumpskildpadder æder meget og sviner derfor hurtigt vandet til, hvilket lugter ubehageligt og er uhygiejnisk. Medvirkende til dette er, at terrapiner bliver store, op til 20-30 cm. i skjoldlængde, og derfor kan splitte både foder og andre ting ad, med deres forben. Du vil gøre klogt i, at bruge et stærkt og effektivt akvariefilter., til rensning af vandet. En god vandcirkulation og iltning af vandet, det vil også fremme den biologiske nedbrydning, af affaldsstofferne. 

Har du kun en enkelt eller måske to sumpskildpadder, så kan de voksne skildpadder fodres, i et plastickar, hvori der er en ret høj vandtemperatur, på omkring 28 grader. Selve fodringen vil ofte snavse vandet, ligesom der efter nogle timer vil komme afføring i vandet i karet. Har du mange sumpskildpadder, er det her ikke en realistisk fodrings måde.

Du kan også suge skidtet op, af akvariet, med en hævert. Tag en slange og monter en tragt på enden af slangen, så virker den som en støvsuger, af bundlaget. Ved hjælp af hævert princippet. Som tragt, kan du eventuelt benytte toppen, af en sennep eller ketchup flaske. Tragten kan sættes fast med silikone 
(se foto). Sug ikke selv vand op (Salmonelle risiko)! Fyld slangen op med vand, sæt en finger for enden, af slangen og stik slangens ende, ned i en spand, så vandet ikke løber ud, stik nu hæverten ned i akvariet, slip fingeren fra slangen og du kan begynde at rense bundlaget. På den måde, vil vandets kraft, trække skidt med over, i spanden.

Det vil også være rigtig godt at have en flok pansermaller sammen med dine skildpadder, mallerne vil leve udmærket af det foder-, svineri/overskud der er efter skildpadderne har spist. Mallerne vil også hjælpe dig af med skildpaddernes afføring, hvis ikke dine skildpadder kommer fiskene i forvejen. Sørg for gode gemmesteder, til fiskene. Læs mere om, at have fisk sammen med skildpadder

Du skal vide, at skildpadder i lighed med mange andre af vores husdyr, ofte indeholder salmonella-bakterier.  Det er derfor vigtigt, at du vasker dine hænder, både før og efter du håndterer en skildpadde eller har været i kontakt med skildpaddens vand. Læs mere om salmonella

Lad ikke din skildpadde gå rundt nede på gulvet! Desværre ser vi tit, at skildpadder får lov til, at kravle rundt på gulvet, i blandt andre daginstitutioner. Skildpadden vil føle sig konstant stresset. Hvad værer er, skildpadden vil kunne slæbe salmonella rundt på gulvet, med risiko for børns helbred og samle andet skidt med tilbage i akvariet.
 

Aktivering af sumpskildpadder

En måde at aktiverer sine skildpadderne på, kan være ved at gemme dyrenes foder eller gøre det lidt mere besværligt for dem, at få fat på fodret. 
Her har Christian gemt nogle muslinger i et sneglehus, fundet på stranden. Det vil tage skildpadderne nogen tid at pille muslingerne ud af sneglehuset. Samtidig vil de fare rundt i akvariet eller dam efter den skildpadde, der eventuelt har taget sneglehuset. Dyrene bliver ved med at gnave, i sneglehuset, så længe de kan lugte fodret. 
Sneglehuset forsvinder over tid, skildpadderne vil gå og gnave i skallen, hvilket giver dem et ekstra kalktilskud. 

Du kan også gemme deres foder, lige under det øverste bundlag. Skildpadderne vil efterhånden få lugtet sig frem til fodret.

Du kan selv finde på andre måder at aktiverer dine skildpadder på.

Yngel og reproduktion

Parringsdans mellem guløret terrapiner.

Hvis man holder skildpadder, af begge køn sammen, kan det ske, at de parrer sig og hunnen vil lægge befrugtede æg. 
Vi må i dag, ikke længere avle terrapiner, i EU og Danmark! Heller ikke for egen fornøjelse. Terrapin forbud
 
Efter et komplekst kurmageri, der kan tage lang tid. Kort fortalt: hannen nærmer sig hunnen, han vifter med kløerne, på sine forluffer, hen over hunnens snude. Han kan bide hunnen lidt bagi og i nakken, for, at hun askal forstå, at han mener sin kærlighed alvorligt. Det hele ender med, at hannen kravler op på hunnen og holder sig fast, med sine klør, på hunnens rygskjold, her begynder parringen, hvis hunnen accepterer det. Paringen varer normalt en 10 - 15 minutter.
 
Hannen kan være voldsom overfor hunnen i parringstiden. Det kan udarte sig til nogle ret voldsomme kampe, hvor der bliver uddelt nogle kraftige bid imellem dem. Bliver det for voldsomt, så kan du skille skildpadderne ad. Normalt stopper kampene efter et stykke tid. 
Sætter du en nytilkommet voksen hun terrapin, ned til en voksen, han terrapin, så er der risiko for, at hunnen vil få nogle bid og blive sat på plads. Men, du skal acceptere, at de måske vil slås en del, inden hun gi'r sig og lader hannen parre sig med hende. Men, det kan blive nødvendigt, at skille dyrene ad, så hunnen ikke lider overlast.
 
Efter endt parring, så vil hun lægge sine æg, inden for få dage, men, der kan gå uger, inden æggene lægges.
 
Bemærk, hunner lægger æg, enten der er en han i nærheden af dem eller ej.

Vores maskot "Big Mama" en Guløret terrapin, har lagt i alt ni æg, i denne omgang.

De Rødøret terrapiner lægger et meget varieret størrelse æg-kuld, fra 2-23 æg i et kuld (max. 30 æg). Det afhænger også af skildpaddens størrelse. Et normalt kuld, ligger på mellem 6-11 æg. Den rødøret terrapin kan lægge mere en et kuld æg om året, specielt i varme områder. Ægget har en længde mellem 30.9-43.0 mm., og 19.4-25.6 mm. brede, med en omkreds på 1.48-1.70 mm, og en vægt på 6.1-15.4 gram.
 
I Botanisk Have i København, er æglægning blevet observeret flere gange. 

Rødøret terrapin klækkes.

Hvis en hun terrapin ellers bliver passet ordentligt, så vil hun terrapiner lægger æg også selv om hun svømmer uden en han. Så husk altid, at have et sted, hvor skildpadden kan komme af med sine æg. Det er ikke alle skildpadder der vil lægge deres æg, på bunden af akvariet eller dammen. Kan skildpadden ikke komme af med sine æg, så vil dyret dø. 
 
En kasse, bakke eller en stor urtebotte skål, med muld eller sand, eventuelt blandet sammen, det vil normalt være udmærket, for skildpadden, at lægge æg i. 
Benytter du muld, så skal det være muld, uden gødning ellers vil algevæksten stige i dit akvarium. Det kan ikke undgås at der kommer muld eller sand ud i vandet, når skildpadden kravler frem og tilbage.
Du vil sikkert opleve, at hunnen bliver rastløs og vil vandre rundt i akvariet, det er for at finde et godt sted, at lægge sine æg. Hunnen vil sikkert grave, rode rundt i et par dage inden hun endelig har bestemt sig for, at lægge sine æg.
 
Fjern terrapinens æg, efter de er lagt eller giv æggene som foder, til dine sumpskildpadder. Vi må i dag, ikke længere avle terrapiner. Heller ikke for egen fornøjelse. Terrapin forbud
 
Guløret terrapin "Big Mama" graver redde

Se en video, fra en skildpaddefabrik nedenfor.

Skildpaddefabrik

Det er fra sådan en skildpadde-fabrik, du vil få din skildpadde fra. Vil du ikke hellere hjælpe en skildpadde, ejeren er blevet træt af, end købe en af de her skildpadder? Det er fra sådan en fabrik, dyrehandlen får deres skildpaddeunger. Over 90% af de nyfødte unger, skulle være døde, inden de når dyrehandlen!

Rødøret terrapiner mutationer

Der findes et hav, af terrapin mutationer.
 
Her hos Sumpskildpadder, tager vi kraftig afstand fra, at man fremavler mutationer. Det er skildpadder der bevidst bliver fremavlet for at tjene penge og til fornøjelse, for os mennesker. Det er en monstrøs form for dyreavl. Mange af de på billedet, unaturlige og afvigende skildpadders helbred, er tit så dårlige at de allerede dør som unger. 

Hybrider mellem terrapiner og andre arter

Terrapin hybrider. De tre underarter af terrapiner, den Rødøret-, Guløret og Cumberland terrapinen, de kan krydses indbyrdes. Mange af de skildpadder, vi ser her i Danmark, er blandinger, af de tre underarter. Især den Guløret-, og Cumberland terrapinen ses tit blandet sammen. Tit på grund af uvidenhed.

En ren Rødøret terrapin, har gule, lige striber, i sine rygskjolds skæl (Se foto i slids show nedenfor)Den Rødøret terrapin's røde øreplet, går ikke over i noget gult. Det er de sikreste tegn på, at du står med en ren Rødøret terrapin og ikke en hybrid. En hybrid mellem en Rødøret terrapin og en Cumberland terrapin, her løber Cumberland terrapinen's gule rygskjoldsstriber, rundt i et mønster, på skildpaddens rygskjold (Se foto i slids show nedenfor).

Cumberland terrapinen's røde øreplet, vil gå over eller fade ud i noget gult eller en gul streg, der løber ned af nakken, på skildpadden (Se foto i slids show nedenfor).

Den Guløret terrapin har kun fire pletter, et på, hver af de fire forreste bugskæl. Har den flere pletter under bugen, så er det en hybrid mellem en Cumberland eller en Rødøret. Både den Rødøeret terrapin og Cumberland terrapinen har en sort plet på, hver af deres bugskæl.

Er den Guløret terrapin parret med en Rødøret terrapin, så vil skildpadden også have noget rødeligt, på sine gule øremønster (Se foto i slids show nedenfor)

Husk nu på, at terrapinerne kan være kryds parret, flere gennerationer tilbage og derved kan fejl markeringerne, fortsat blive ved med, at dukke op på skildpadderne.

Terrapiner der er parret, med andre skildpadde-arter. Terrapiner kan også krydses, med andre skildpadder-arter. På billedet kan du se krydsning mellem den Rødøret terrapin og en landkortskildpadde - Graptemys ouchitensis (Se foto ovenfor).

Der kan være en lille chance for, at terrapinerne kan parre sig, med andre skildpadde-arter. Guldskildpadder (Chrysemys), Cooter (Pseudemys), (Deirochelys) og Landkort skildpadder (Graptemys), deres familier ligger ikke så langt fra hinanden. 

Her hos Sumpskildpadder, bryder vi os ikke om denne unaturlige form for avl. Det er skildpadder, der tit bevidst bliver fremavlet for, at tjene penge og til fornøjelse, for os mennesker. Det er en monstrøs form for dyreavl.

Husk, loven imod at avle terrapiner. Terrapin forbud


 

Billeder af hybrider

Hybrid Rødøret og Guløret terrapin

Guløret terrapin gule øremarkering, har rød i sig.

Hybrid Rødøret og Cumberland terrapin

Den røde plet går over i gul.

Cumberland terrapin

De gule streger, danner et mønster.

Rødøret terrapin.

De gule streger, er lige.

Hybrid Cumberland og Rødøret terrapin.

Den gule øre streg, er med rød i.

English text. Red-eared slider / Yellowbelly Slider

Redearet Slider (Trachemys scripta elegans)

Trachemys scripta elegans - Red-eared slider
Trachemys scripta scripta - Yellow-bellied slider / terrapin
Trachemys scripta troosti - Cumberland slider / Troost's terrapin

Red-eared Slider. By far the most easily recognized turtle in the United States is the Red-eared Slider (Trachemys scripta elegans). This turtle was the original “dime-store” turtle, until the sale of hatchlings and juveniles less than four inches in length was banned in the 1970’s by the Federal Government due to concerns about tramsmission of Salmonella to children. Red-eared sliders over four inches long are still sold in pet stores nationwide, and thousands of hatchlings are shipped outside the United States each year.

Although many people remember Sliders as little turtles the size of a quarter, few realize that, if fed and housed adequately, they can grow to be almost a foot in length! Their carapaces are disc-shaped and green with thin yellow stripes or blotches. The underlying coloration of the skin is green also, but with yellow stripes or dots on the legs and face. As their name implies, there is a red spot or wide stripe behind each eye. Closely related turtles are sometimes found in pet stores that have different patterns and lack the red “ear.” Adult male Red-ears have longer tails than females, and have distinctive swordlike front claws. Adult turtles will require a very large aquarium, especially the females, which grow noticeably larger than the males. A 100 gallon/380 liter aquarium would be suitable for an adult pair of Red-ears, for example. A basking site is a necessity for Red-eared Sliders. They will climb onto it and sun themselves under the lights for hours at a time, with legs outstretched to absorb the warmth. In their natural habitat along the Mississippi River and its tributaries, they can often be found basking in just this manner. Sliders are hearty and omnivorous feeders if kept warm enough (water temperature in the upper 70’s°F [25°C], basking area in the upper 80’s°F [30°C]). A varied diet of vegetables, insects, meat, fish or earthworms is essential. Alternately, trout chow* or a prepared turtle food such as Tetra’s Reptomin or Wardley’s Reptile Ten can be fed. With proper care, a captive life span over twenty years is quite possible - one was still alive at a reported age of 41 years (Slavens, 1994).

A number of other turtles can be kept in a manner similar to Red-eared Sliders. These include Florida Cooters (Pseudemys fl oridana), Painted Turtles (Chrysemys picta), and Map Turtles such as the Common Map Turtle (Graptemys geographica). Florida Cooters resemble Red-eared Sliders but have less decoration and a higher domed carapace. They grow somewhat larger–up to 16 in (41 cm) in length. They are more herbivorous than Sliders. In the wild, they congregate in large groups to bask; sometimes two dozen or more may be piled on a single log.