Konservering af skildpaddens skjold

Skulle du være interesseret i, at bevare din døde skildpaddes skjold, så er fremgangsmåden denne: 

Først er det nødvendigt at fjerne skildpaddens krop, fra sit skjold. Skær huden fri, rundt langs toppen og bunden af skjoldet.

Så kan du med en saks (benyt eventuelt en lille grensaks) eller en god kniv, klippe/skære skildpaddens lemmer og hals over, så langt inde i dyret, som muligt.

Med en kniv og eventuelt et stykke bukket tråd, skrabes og fjernes alt kødet og de indre organer ud, fra dyrets skjold. Du skal være sikker på, at det hele kommer med ud. Skal den sidste rest kød ud og har du ikke lyst til det pillearbejde, så kan du lægge skjoldet ned til en flok melorme eller hen til en myreture, om sommeren, de vil med fornøjelse klare opgaven for dig.

Herefter kan du benytte Atamon, delt op med vand, i forhold 50/50, til at vaske og pensle skjoldet med (Atamon benyttes til konservering). Det skal nu virke et par timer.
Skjoldet skal være helt tørt, inden du gør mere ved det.

Til sidst kan du laker skildpaddeskjoldet, med skibslak (indeholder fungicider, som er svampbekæmpelsesmidler, benyttes blandt andet til konservering af museumsgenstande), det gør du et par gange.

Så er skjoldet klar til udstilling.

Skildpaddeskjold produkter

Skildpadde hjem til salg!