Kort om, hvordan du kommer godt i gang, med sumpskildpadder

Alm. moskusskildpaddeunge (Sternotherus odoratus) bliver ca.12 cm i skjoldlængde. Hvilken er den art, Sumpskildpadder anbefaler til begynder. Men, pas på dine finger.

Her skriver vi meget kort, om det nødvendige.

Mere viden, om de forskellige emner, vil der blive linket til. 

På siden linkes der til Skildpaddeshop.dk der er en del af Sumpskildpadder.dk


 

Anskaf dig en rask skildpadde! Hvis du vil have succes, med din nye hobby.

Tænk dig grundig om, inden du køber eller overtager en skildpadde, fra en privat, der vil af med sine dyr. Vi ved af erfaring, at, af de skildpadder er der mellem 60/80% der ikke er raske. Det er ikke den gruppe, af dygtige skildpadde hobby mennesker, vi her nævner.

  1. Adopter i stedet for en rask skildpadde, af Sumpskildpadder. Adoptionsklare skildpadder
  2. Find en dygtig skildpadde-person, der ved, hvad det handler om. Ikke én person, der bare skal af med sine dyr!
  3. Køb en unge, i en dyrehandel. Køb ikke voksne skildpadder, de er almindeligvis indleveret dyr. Husk, 60/80% af de skildpadder er syge! 

Hvilken sumpskildpaddeart skal jeg vælge?

Vi har skrevet om de mest almindelige sumpskildpaddearter, du ser, i dyrehandlen. Hvorfor drt nogle arter gode, som begynder sumpskildpadder oga andre arter ikke er? 

Din første sumpskildpadde: Begynder skildpadde 


Inden du kommer hjem, med din sumpskildpadde

Så skal du som minimum have styr på, alt det nedenfor.

Pasningsvejledninger, til forskellige sumpskildpaddearter, findes på denne side

Akvarium

Køb det rigtige akvarium først. Ikke et lille start akvarium, på 54 liter, der sikkert sælges med til langt over halvdelen af alle sumpskildpadderunger. Det bliver hurtigt alt for lille, til alle sumpskildpaddearter.

Akvarium størrelse, til en lille flok på 2-4 voksne sumpskildpadder.

*Skjoldlængden på de her sumpskildpadder, kan blive meget størrer, så er det bedst, at holde skildpadderne i, en havedam, der er hegnet sikkert ind. Sumpskildpadder i havedam

Få meget mere viden, om akvarium indretning, til sumpskildpadder

Solplads

UVB- og varmepære hænger sammen, over solpladsen.

Temperatur på solpladsen, skal ligge mellem 30-35 grader. Mål temperaturen, med et termometer.

Det er vigtigt, at sumpskildpadden kan blive helt tør, på solpladsen. Så sikrer du dig bedst imod, at din skildpadde undgår skjoldproblemer. Mere om det under skjoldproblemer

Vi forsøger, at efterligne solen. Sumpskildpadder vil strække sig efter lyset.

Find lamperne på vores SkildpaddeShop.dk

UVB-lys

Reptisun 5,0/Forest UVB.

UVB-lys er livsvigtigt, for sumpskildpadder.

Sumpskildpadder kan ikke optage vitaminer, kalk/mineraler fra fodret, til kroppen, hvis ikke skildpadden har adgang til en UVB pære.

UVB-lys øger skildpaddens appetit, aktivitetsniveau og parringsadfærd. UVB-lys er nødvendig for, at dyrets hamskifte og skjoldet udvikler sig som det skal og skildpadden kan skifte sine skæl/skjoldplader uden problemer, som dyret vokser til.

UVB pærer må højst hænge 15 cm. over sumpskildpadden ellers hjælper den ikke skildpadden. Benyt en UVB pære, med 5,0 eller 6,0 kaldes også Forest, til sumpskildpadder.

Der findes også lysstofrør, med UVB-lys. Her skal du benytte UVB rør også med 5,0/6,0/Forest. Men, her er det vigtigt, at du læser, hvilken afstand fabrikken anbefaler, at lysstofrøret højst skal hænge fra skildpadden. 

Få mere viden om UVB-lyset til dine dyr

Bestil pæren her: SkildpaddeShop.dk

Varme

60 w. Dragon Sun-Spot.

En almindelig glødepære, skal have 60-75 watt for, at kunne opvarme solpladsen, til 30-35 grader.

Sumpskildpadder er koldblodsdyr og skal derfor have adgang, til en solplads, med en varmepære. Varmepæren er meget vigtigt, for sumpskildpaddes fordøjelse og hamskifte. 

Få mere viden om varmepæren til dine dyr

Bestil pæren her: SkildpaddeShop.dk

Vand

Fluwal FX6 er en meget stor filter, der effektivt kan rense et akvarium, med sumpskildpadder i.

En vandtemperatur, til voksne sumpskildpadder på ca. 21-22 grader, er til de fleste arter udmærket. Står akvariet, i en stue eller hvor rumtemperaturen er 20-22 grader, behøver man ikke at have et varmelegme, i akvariet.  

Rent vand, holder dine sumpskildpadder raske. Derfor køb, gerne en spandpumpe, til akvariet. Små filter, der sidder indvendigt i akvariet, er ikke meget bevendt, til sumpskildpadder.

Rent vand er nødvendigt

Rengør dit filter, på den rette måde

Foder

En god kvalitetsfoder til sumpskildpadder, med alle mineraler og vitaminer.

Det er vigtigt, at du ved, hvilken sumpskildpaddeart, du har? Så de får det rette foder.

Om sommeren kan du fodre dine sumpskildpadder, med foder fra naturen. Fodret kan være ukrudtsplanter, ferskvandsfisk og snegle, havesnegle med og uden hus, indsekter m.m. 

Det kan tage lang tid, at tilvende sumpskildpadder til nyt foder. Ikke alle sumpskildpadder spiser planter.

Sørg for, at du har en god pillefoder, til dine sumpskildpadder. Det er ikke alle dage, man når at fange indsekter, fisk og få plukket ukrudtsplanter.

Meget mere om foder og fodring

Bestil skildpaddefoder her: SkildpaddeShop.dk

 

Varmelegme

Varmelegme, med beskyttelsesskærm.

Tit er det ikke nødvendigt, med et varmelegme, i akvariet. Står dit akvarium, i en stue eller på et værelse, med 20-22 grader, så vil vandet i akvariet, have mindst samme temperatur. 20-22 grader er nok, til de almindelige sumpskildpaddearter.

Benytter du varmelegme. Så anbefaler vi stærkt, at varmelegmet beskyttes, så skildpadden ikke kan ligge direkte ovenpå det glohede varmelegme. Vi ser sumpskildpadder, der kommer ind, hvor de har forbrændt sig, under bugen. Eller også stilles varmelegmet op, i et hjørne af akvariet, så kan skildpadden ikke ligge, på det.

Sikkerhed

Katten er på besøg, det er måske ikke det mest heldige.

Sørg for at skildpadder ikke kan kravle ud og sørg for at små børn og kæledyr ikke kan komme ind til dine skildpadder. Katte tiltrækkes af skildpadder, der bevæger sig i akvariet og vil helt naturligt forsøge at komme ned til skildpadderne, det virker både sødt og yndigt. Men, kommer katten først ind til skildpadderne, har det potentiale til katastrofe.

Mere om sikkerhed: Akvarium indretning

Bundlag i akvariet

Til bundlag kan du benytte sand, grus eller ingenting. Skildpadder æder grus, hvorfor ved man ikke rigtigt? Vælger du grus til bundlag, så vælg grus der er max. ca.2-4 mm i sten størrelse, så er der mindre risiko for, at gruset påvirker dyret negativt, men, vil komme ud igen med skildpaddens afføring.

Sand skulle være sikkert, for skildpadder. Du kan også vælge, at have et akvarium uden bundlag. Det lettere rengøringen meget. 

For rigtig at få succes, med hobbyen, at holde sumpskildpadder

Dårlig mave, af salmonella, fra sumpskildpadder. Vi anbefaler ikke sumpskildpadder, i børnehaver og skoler.

På denne side, vil vi hjælpe dig, der går og tænker på, at anskaffe sig en sumpskildpadde. Hvad du skal tænke på, inden du køber din første sumpskildpadde, hvilke udgifter og risici er der forbunden ved, at anskaffe sig og holde sumpskildpadder som hobby.

Her hos Sumpskildpadder høre vi tit, fra forældre.

"Vores barn har allergi. Sumpskildpadder er allergivenlige!"

Ja, det har I i og for sig ret i. Men, I glemmer salmonella risikoen. Her hos Sumpskildpadder, har vi den holdning alle Skildpadder har salmonella!

Læs mere om salmonella HER

--

"Mit barn ønsker sig en skildpadde".

Du skal være klar over, at det réelt set er dig som forældre, der skal ønske sig en sumpskildpadde. Børn der får en skildpadde, mister generelt hurtigt interessen, for skildpadden.

Vil du vide mere om akvarium indretning

Alm. moskusskildpadder kan adopteres hos Sumpskildpadder. Giv en skildpadden, et nyt hjem.

Akvarium indretning, til større sumpskildpadder

Akvarium indretning, til moskusskildpadder

Adoptionsklare sumpskildpadder

Du er altid velkommen, til at stille spørgsmål til os, på Sumpskildpadder.

Er du parat til sumpskildpadder, hvad koster det at holde sumpskildpadder og risicic

Tlf.: 22348298 - Mail.:kontakt@Sumpskildpadder.dk - Facebook.com/Sumpskildpadder